Știrinews.24.md
12 Februarie 2024, 18:52
63

Peste 47 de mii de bătrâni au beneficiat de ajutor financiar pentru perioada rece a anului

Peste 47 de mii de bătrâni au beneficiat de ajutor financiar pentru perioada rece a anului

De plată unică în valoare de 3.000 de lei au beneficiat 47. 083 de persoane vârstnice, care s-au născut înainte de anul 1945 și au o pensie mai mică de 3000 de lei, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Ajutorul financiar a fost acordat în cadrul pachetului suplimentar de suport pentru populația vulnerabilă în perioada rece a anului.

Transferul în numerar se efectuează de Programul Alimentar Mondial, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024, iar persoanele eligibile sunt notificate prin intermediul SMS că banii sunt disponibili pentru a fi ridicați de la oficiile poștale.

Inițiativa, lansată la sfârșitul anului trecut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Organizația Internațională pentru Migrație și Programul Alimentar Mondial, are drept scop să compenseze necesitățile acute ale populației vulnerabile în perioada rece a anului, prin acordarea unei plăți unice de 3000 lei sau 5000 lei, în funcție de categorie.

De plata unică în numerar vor beneficia în total 67 711 de cetățeni, din patru categorii vulnerabile: pensionarii născuți până în 1945 și care au pensia mai mică de 3000 lei; familiile care au la îngrijire și supraveghere copii cu dizabilități severe; familiile cu persoane cu dizabilități încadrate în Serviciul social „Asistență personală”; mamele care alăptează, cu cel puțin un copil în vârstă de 0-13 luni și care fac parte din familiile beneficiare de ajutor social din luna octombrie 2023.

Bugetul total pentru aceste măsuri de suport este de 226 de milioane de lei.

Pentru informații suplimentare cetățenii sunt îndemnați să apeleze linia fierbinte a Programului Alimentar Mondial 080010890.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un deţinut politic condamnat pentru „defăimarea” lui Lukaşenko a murit în pușcărie
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • După Danemarca, și Suedia anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 680 milioane de dolari
  • La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina
  • Maia Sandu, către mediul de afaceri: „Uniunea Europeană înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economie”
  • Începe testarea materialelor de examen pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal
  • Anulare! Andrei Spînu anunță o nouă licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători
  • Ursula von der Leyen și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene