Știrinews.24.md
15 Ianuarie 2024, 10:51
74

VIDEO Omagiu Luceafărului literaturii. Conducerea Primăriei Chișinău a depus flori la monumentul lui Mihai Eminescu

Astăzi, 15 ianuarie, este Ziua Comemorării lui Mihai Eminescu. Cu acest prilej, reprezentanți ai conducerii Primăriei Chișinău, în frunte cu Angela Cutasevici, Olga Rusu și Irina Gutnic au depus flori la monumentul poetului din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, dar și la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Totodată, recitaluri și piese create pe versurile lui Mihai Eminescu au răsunat astăzi în inima capitalei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Mihai Eminescu s-a născut pe data de 15 ianuarie 1850, la Botoșani, Moldova (decedat pe data de 15 iunie 1889, la București, România) a fost un poet, prozator și jurnalist român, considerat, în general, ca fiind cea mai cunoscută și influentă personalitate din literatura română. A publicat un singur volum antum, Poesii, compus din poemele publicate de-a lungul vieții în revista Convorbiri literare a societății Junimea, din care făcea parte. Printre operele notabile se numără Luceafărul, Odă (în metru antic) și cele cinci Scrisori (I, II, III, IV și V).

Astăzi, 15 ianuarie, poetul Mihai Eminescu este omagiat la Chișinău, dar și în întreaga țară. Tot astăzi, cu acest prilej, se sărbătorește Ziua Națională a Culturii.

Articolul VIDEO Omagiu Luceafărului literaturii. Conducerea Primăriei Chișinău a depus flori la monumentul lui Mihai Eminescu apare prima dată în Realitatea.md.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO Viorica Puica a trecut cu succes filtrul Comisiei Vetting. Raportul, aprobat de CSM
  • VIDEO // Țigări, arme și droguri, depistate la Drochia. Cinci persoane, cercetate penal
  • Aeroportul din Chișinău are un nou administrator
  • VIDEO // Iulia Navalnia anunță că va continua lupta lui Alexei Navalnîi ei pentru o Rusie liberă. „Vladimir Putin mi-a ucis soțul”
  • VIDEO // A furat un inel de peste 100 mii de lei dintr-un magazin de bijuterii din capitală. Tânăra, cercetată penal
  • „Ultimele evoluții”. Responsabilul Kievului de diferendul transnistrean, în vizită la Chișinău, Tiraspol și Bruxelles
  • (foto Protest la Ambasada Rusiei de la Chișinău în memoria lui Navalnîi. Unul dintre manifestanți și-a ars pașaportul rusesc
  • VIDEO Tractoare abandonate pe traseul Leușeni. Poliția: Ambulanța nu poate ajunge la un pacient bolnav
  • Ambasadorul Ucrainei la Chișinău spune când vor fi deschise punctele de trecere a frontierei pe segmentul transnistrean
  • Un grup criminal organizat, cercetat de CNA pentru deposedarea Primăriei Chișinău de terenuri publice în valoare de 135 milioane de lei