Știrinews.24.md
18 Septembrie 2023, 22:19
139

UPDATE // Alertă falsă cu bombă la un liceu din sectorul Botanica

UPDATE // Alertă falsă cu bombă la un liceu din sectorul Botanica

UPDATE // 11:58 // Reprezentanții IGP anunță că în urma verificărilor efectuate obiecte sau substanțe explozibile nu au fost depistate. Astfel, alerta cu bombă nu s-a adeverit.

La moment, ofițerii secției investigație și urmărire penală a IP Botanica au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă. Totodată, a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Oamenii legii au fost alertați în această dimineață despre amplasarea unui obiect explozibil în incinta unui liceu din sectorul Botanica al capitalei. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către șeful Secției Comunicare și Protocol al IGP, Diana Fetco.

Conform sursei citate, în jurul orei 09:45 oamenii legii au fost alertați de către un bărbat despre „minarea” unui liceu de pe str. Valea Crucii.

Imediat, la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. Elevii, personalul didactic și persoanele care se aflau în incinta liceului au fost evacuați, iar zona – încercuită.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • ANI a depistat la vicepretora de Botanica, Valentina Didenco, avere nejustificată în valoare de peste 300.000 de lei
  • Franța, Germania și Polonia vor ajuta R. Moldova să-și consolideze sectorul de securitate și apărare în contextul războiului hibrid rus
  • Traficul rutier, sistat temporar pe unele străzi din sectorul Ciocana
  • Alertă cu bombă în trei licee din capitală. Oamenii, evacuați din clădiri
  • Unii elevi din clasa a XII-a vor fi scutiți de teze în ultimul semestru de studii la liceu. Noile prevederi, aprobate de MEC
  • UPDATE // Prima semifinală Eurovision 2024: Republica Moldova nu s-a calificat în finală
  • Norvegia și R. Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a întări cooperarea în sectorul energetic
  • Maia Sandu, în vizită la Substația Asistență Medicală Urgentă Botanica: Voi sunteți eroii datorită cărora societatea funcționează armonios.
  • VIDEO Depozit de droguri în Botanica de 4.500.000 lei. Suspectul, reținut în flagrant
  • Alertă de război! Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete