Știrinews.24.md
19 Februarie 2024, 12:39
160

Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie

Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, profesor de brutărie, a fost condamnat la 17 ani de închisoare, după ce acum câțiva ani a violat doi elevi de-ai săi. Individul, care s-a eschivat de la judecarea cauzei, este căutat acum de oamenii legii, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Procuratura informează că a reușit să demonstreze în prima instanță vinovăția a doi bărbați din Moldova, care au fost recunoscuți vinovați de acțiuni violente cu caracter sexual în privința a doi băieți minori.

Potrivit sentinței din 12 februarie 2024, unuia dintre inculpați, în vârstă de 65 de ani, i s-a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. În privința celui de-al doilea inculpat, procesul penal a fost încetat, pentru că acesta a murit în anul 2018.

„Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul de 65 de ani, activând ca profesor de brutărie la o școală auxiliară, în luna ianuarie 2009, în timp ce se afla în sala de studii în respectiva instituție de învățământ, sub pretextul luării unor notițe, l-a convins pe elevul său de 17 ani, căruia îi presta lecția practică specialitatea de brutar, să se mai rețină în sală. În continuare, după plecarea celorlalți elevi, inculpatul a încuiat ușile și ademenindu-l într-un colț al sălii, prin constrângere fizică și psihică și anume, imobilizarea forțată a acestuia, amenințarea cu răfuială fizică, precum și cu răspândirea informației despre faptul că este abuzat sexual, intenționat, contrar voinței acestuia, a întreținut cu acesta acte sexuale.

Tot el, la trei zile după aceasta, sub pretextul acordării de ore suplimentare aceluiași elev, acționând față de acesta cu același scop al satisfacerii poftei sexuale, l-a ademenit în locuința închiriată de el, unde prin imobilizare și amenințarea cu răfuială fizică precum și cu obținerea de note negative și astfel neabsolvirea școlii, intenționat, contrar voinței acestuia, a întreținut cu el acte sexuale.

Același inculpat, în a doua jumătate a lunii aprilie 2009, împreună cu al doilea inculpat, care era vecinul său de apartament, în timp ce se aflau în locuința închiriată de ei, prin aceeași schemă infracțională, au abuzat sexual un alt elev în vârstă de doar 15 ani”, scrie în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Peste aproximativ un an, victima a aflat că a fost infectată cu HIV și cu o altă boală venerică gravă. A presupus că a fost infectată de către inculpat, pentru că s-a întâlnit cu el peste ani în cadrul unui grup de suport al persoanelor bolnave de HIV.

Inculpatul a fost anunțat în căutare, acesta eschivându-se de la judecarea cauzei.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul părții vătămate a sumei de 5 milioane de lei cu titlu de reparare a prejudiciului moral.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.

Oamenii legii nu precizează școala sau localitatea unde s-a întâmplat cazul dat.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Voia să scoată 26 000 de euro din R. Moldova, fără să-i declare. O moldoveancă, prinsă la Aeroport
  • În atenția călătorilor! Cozi lungi la PTF Sculeni, ieșire din R. Moldova. Poliția de Frontieră vine cu recomandări
  • În primele zile de la lansarea Recensământului, au fost recenzate circa 65 de mii de locuințe și 127 de mii de persoane
  • Contrabandă cu 180 000 de dolari din Ucraina // Organizatorul schemei a fost reținut
  • Mihai Popșoi: R. Moldova contează pe sprijin în grăbirea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană
  • Peste 7.000 de profesori lipsesc în școlile din R. Moldova. Ministrul Educației explică care este cauza
  • Participarea R. Moldova în Programul EaSI, discutată de Maia Sandu cu directorul OIM și Comisarul european pentru locuri de muncă
  • Cooperare mai strânsă. R. Moldova și Regatul Țărilor de Jos au semnat o scrisoare de intenție în domeniul apărării
  • Refugiații din Ucraina, care se angajează la muncă în R. Moldova, vor fi asigurați medical
  • Conferința regională a FAO ar fi fost mutată de la Chișinău după ce Moscova a pus presiuni pe ONU. Zaharova: Am obținut schimbarea locației