Știrinews.24.md
1 Februarie 2023, 16:18
48

Un adjunct al Veronicăi Drăgălin s-a plâns că i-au fost accesate datele cu caracter personal

Un adjunct al Veronicăi Drăgălin s-a plâns că i-au fost accesate datele cu caracter personal

Şeful adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Mihail Ivanov, a depus o plângere la Procuratura Generală pe motiv că i-au fost accesate nejustificat datele cu caracter personal. Plângerea vine la câteva zile după ce şeful interimar al Direcţiei urmărire penală a CNA, Eugen Rurac, a depus un denunţ similar, în care îl învinueşte pe directorul IPRE, Iulian Groza.

Solicitat de reporterii portalului Anticorupţie.md, Mihail Ivanov a confirmat că a depus plângerea, dar a respins informaţiile apărute în mass-media că ar fi îndreptată împotriva lui Iulian Groza.

„Sunt vizate mai multe instituţii, inclusiv poliţia şi penitenciarele. Eu nu am pomenit în plângere numele lui Iulian Groza. Eu vreau să aflu în ce scop mi-au fost accesate, ilegal, datele personale. Nu doresc să se facă speculaţii cu aceasta”, a precizat Mihail Ivanov.

Pe de altă parte, Iulian Groza consideră că anume el ar fi ţinta denunţului şefului adjunct de la Procuratura Anticorupţie. „Eu nu am văzut plângerea lui Ivanov. Dar după cum decurg evenimentele din ultimele zile, bănuiesc că anume eu sunt ţinta. Eu nu am accesat la nimeni datele cu caracter personal. Dar au fost accesate datele personale la mai mulţi funcţionari. A fost un accident. Se lucra la un studiu pentru Comisia Pre-vetting. În cadrul acestui proiect am angajat temporar o persoană din afata organizaţiei, abilitată să investigheze averile unor funcţionari. Doar el avea parola de acces la baza de date şi era responsabil de confidenţialitate. El a primit mustrare. Iar noi, imediat cum am aflat, am anunţat despre acest accident Centrul pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal”, a precizat Groza.

Scandalul cu accesarea datelor cu caracter personal a început săptămâna trecută, după ce Eugen Rurac, înscris în cursa pentru şefia PCCOCS, l-a denunţat pe Groza pentru că i-au fost accesate datele personale privind proprietăţile sale şi a solicitat să fie exclus din Comisia pentru selectarea şi evaluarea candidaţilor la şefia PCCOCS.

anticoruptie.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • FOTO Moment simbolic la Ialoveni: Au fost dezvelite busturile lui Ion Inculeț și al lui Alexandru Marghiloman
  • La Grădina Zoologică din Chișinău a fost amenajată o clasă pentru copii. Care este prețul unei lecții
  • Primul Serviciu specializat pentru victimele violenței sexuale a fost inaugurat la Ungheni
  • A ars ca o torță. Un automobil a fost mistuit de flăcări în doar 35 de minute
  • Relații moldo-ucrainene: A fost lansat, în premieră, controlul comun într-un punct de trecere pentru trafic feroviar
  • Regiunea Kiev - Un liceu și două cămine au fost bombardate de ruși noaptea trecută. Trei morți și șapte răniți în urma atacului cu drone
  • Strada 31 August, unde a fost descoperit caldarâmul, ar putea deveni pietonală. Lucrările arheologice vor dura două săptămâni
  • Două copile au fost violate într-un parc din capitală; Făptașul, condamnat la ani grei de pușcărie
  • Două proiecte în valoare totală de peste opt milioane de euro au fost lansate astăzi la Chișinău cu sprijinul guvernului Japoniei în parteneriat cu PNUD Moldova
  • Două copile, transportate la spital, după ce au fost lovite de un taxi, pe o trecere de pietoni