Știrinews.24.md
19 Aprilie 2024, 16:59
73

FOTO: „Diplome neemise” - o expoziție care evidențiază tragedia a 40 de studenți ucraineni, a fost lansată astăzi la USM

Astăzi, în blocul central al Universității de Stat din Moldova a fost lansată expoziția „Diplome neemise” prin care este adus un omagiu tinerilor studenți ucraineni ale căror vieți au fost răpuse de agresiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Expoziția „Diplome neemise” este o inițiativă internațională care evidențiază tragedia a 40 de studenți ucrainieni, care și-au pierdut viața în timpul războiului. Această expoziție aduce în atenția lumii repercusiunile războiului și sacrificiile pe care ucrainenii le fac zilnic în lupta lor pentru libertate.

De la începutul anului 2023, expoziția a fost organizată în 24 de țări și a fost prezentată în peste 110 universități din întreaga lume.

La lansarea expoziției au fost prezenți ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, Marko Șevcenko, ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării, Vladimir Dolghi, prorector pentru activitatea economico-financiară și relaţii internaţionale în cadrul Universității de Stat din Moldova, Dmitrii Lecartev, liderul Congresului Național al Ucrainenilor din Republica Moldova, studenți și lectori universitari.

În acest an, expoziția va fi expusă în mai multe universități, printre care: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un fost ofițer din cadrul armatei germane, condamnat la închisoare: A transmis informații militare secrete Rusiei
  • Au achitat mii de euro ca să ajungă ilegal în R. Moldova. Șase ucraineni, documentați de polițiștii de frontieră
  • 13 partide din R. Moldova au semnat astăzi Pactul pentru Europa: „Este un eveniment istoric”
  • Elicopterul care îl transporta pe premierul armean Nikol Pașinian a afectuat o aterizare de urgență
  • Averea și integritatea, la control! Astăzi a început evaluarea acuzatorilor de stat de la Procuratura Anticorupție
  • În centrul capitalei a apărut o murală care celebrează curajul și pasiunea olimpicilor
  • Astăzi sunt analizate dosarele candidaților la funcția de procuror general
  • FOTO: A fost încheiată prima etapă a lucrărilor de restaurare și conservare a Circului, finanțată de Uniunea Europeană
  • Un fost inginer cadastral din mun. Bălți, luat pe sus de ofițerii CNA
  • Mexic: Nouă oameni au murit și 50 au fost răniți, după ce o scenă s-a prăbuşit la un miting electoral