Știrinews.24.md
22 Septembrie 2023, 11:51
83

Ultima oră! Ministra Justiției îi cere demisia membrului CSM, Iulian Muntean, învinuit într-un dosar de corupție

Ultima oră! Ministra Justiției îi cere demisia membrului CSM, Iulian Muntean, învinuit într-un dosar de corupție

„Pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa se impune”. Este prima reacție a ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu referire la scandalul în care este implicat Iulian Muntean, membru proaspăt numit la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), învinuit într-un dosar de corupție.

Ministra a publicat pe Facebook reacția sa, la două zile de la izbucnirea scandalului.

„Am urmărit cu atenție declarațiile instituțiilor vizate referitor la informația precum că unul dintre membri CSM, numiți recent de Parlament, ar fi învinuit într-un dosar de corupție. Este binevenit faptul că urmează să aibă loc audieri parlamentare pe marginea acestui subiect, pentru a clarifica toate circumstanțele și pentru a lua măsurile corespunzătoare.

Cert este un lucru, dacă membrul CSM vizat nu a indicat în acel chestionar al Comisiei pre-vetting despre faptul că a figurat în calitate de învinuit într-un dosar penal atrage dubii serioase asupra integrității sale.

Astfel, pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa se impune”, scrie ministra.

Redacția Realitatea.md a solicitat un comentariu de la Iulian Muntean în acest sens. Membrul CSM nu a oferit, deocamdată, o reacție.

Amintim că Iulian Muntean, membrul proaspăt numit la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), fiind delegat de Parlament, este învinuit într-un dosar de corupție. În apărarea sa, avocatulul susține că este vorba de un dosar fabricat la comanda fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Cu o reacție a venit și Comisia Pre-Vetting, în dimineața zilei de 21 septembrie curent. „În niciuna din informațiile furnizate Comisiei nu s-a făcut referire la investigațiile penale privind candidatul sau la calitatea procesual-penală de învinuit a acestuia”, notează Comisia.

Comisia pre-vetting, despre cazul lui Iulian Muntean: Nimic nu împiedica Procuratura Anticorupție să informeze

„Dosar la comandă”! Iulian Muntean, membrul proaspăt-numit la CSM, a apărut la orizont și (nu) recunoaște că-i învinuit

Situația este gravă! Președintele interimar al CSM reacționează la scandalul în care este implicat Iulian Muntean

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Curtea de Apel a menținut decizia instanței într-un dosar de spălare de bani. 28 milioane de lei vor fi confiscați în folosul statului
  • COP28 // Peste 20 de state cheamă, într-o declarație comună, la triplarea capacităţilor de energie nucleară la nivel mondial până în 2050
  • Cinci persoane de la Bălți reținute în dosare de corupție la eliberarea permiselor de conducere au fost plasate în arest preventiv
  • Incendiu puternic într-o casă din Bălți. Două persoane au fost evacuate din locuință
  • Tânăr din Puhoi, dispărut acum trei zile, găsit mort într-un canal de scurgere a apei
  • Ziua demiterilor la Guvern: Recean cere și demisia conducerii de la Agenția Achiziții Publice
  • Dorin Recean a cerut demisia șefului Serviciului 112
  • Caz de rabie într-un sat din Drochia
  • Proces penal în cazul celor două persoane găsite moarte într-o mașină blocată în nămeți
  • Caz tragic la Căușeni: Două persoane, găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți