Știrinews.24.md
19 Septembrie 2023, 16:43
51

Ultima oră! Grigore Robu, primarul orașului Nisporeni, a fost reținut pentru 72 de ore. Detalii de la PG

Ultima oră! Grigore Robu, primarul orașului Nisporeni, a fost reținut pentru 72 de ore. Detalii de la PG

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost reținut astăzi, 19 septembrie curent, în urma unor descinderi efectuate de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii de la Nisporeni. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către serviciul de presă al Procuraturii Generale (PG).

„Confirmăm reținerea persoanei nominalizate (n.r. Grigore Robu) în cadrul unei cauze penale intentate conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în declarații, precum și a altor doi funcționari din cadrul Primăriei Nisporeni. A patra persoană a fost recunoscută și audiată în calitate de bănuit, fiind cercetată în stare de libertate. La fel, de către grupul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii raionului Nisporeni, au fost efectuate percheziții la domiciliile, în birourile și automobilele persoanelor vizate”, se arată în mesajul PG.

Între timp, jurnaliștii de la PulsMedia.MD scriu că împreună cu primarul Grigore Robu, pentru 72 de ore, a mai fost reținut arhitectorul șef al orașului, dar și șeful de la cadastru.

„Perchezițiile au fost demarate împreună cu angajații Direcției Teritoriale SIS Ungheni și ofițerii de urmărire penală de la IP Nisporeni. Primarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu și a recurs la fals în acte când aliberat un certificat de urbanism pentru autorizare construcției unui imobil cu extindere și ocupare ilegală a unui teren public. În urma acestor acțiuni a fost cauzat un prejudiciu considerabil la bugetul orașului”, a declarat Iancu Zaporojan, șeful Procuraturii Nisporeni, pentru PulsMedia.MD.

Cei trei funcționari au fost escortați la izolatorul din Ungheni unde urmează să-și petreacă următoarele 72 de ore, mai scrie sursa citată.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Autoritățile au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea lui Șor
  • Ucraina primește încă 1,5 miliarde de euro de la UE pentru acoperirea nevoilor imediate de finanțare
  • Vila luxoasă din Elveția care aparține lui Plahotniuc, înghețată. Șeful PA, Veronica Dragalin prezintă noi detalii
  • Atac armat într-un bar din Suedia; Doi oameni au fost uciși
  • VIDEO // Alertă cu bombă la un liceu din municipiul Bălți. Copiii au fost evacuați din clădire
  • Probe din dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor de către Ilan Șor. Ce sume aloca oligarul fugar pentru activitarea formațiunilor
  • Roaming mai accesibil pentru cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova: Au fost stabilite plafoanele de preț
  • În Ucraina a fost permisă scrierea cuvintelor „Rusia”, „Moscova” sau „Imperiul Rus” cu litere mici
  • Ultima oră! Ministra Justiției îi cere demisia membrului CSM, Iulian Muntean, învinuit într-un dosar de corupție
  • Vot final: Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Credite pentru conservarea energiei” vor fi scutite de TVA și taxe vamale