Știrinews.24.md
24 Noiembrie 2022, 13:24
151

UE pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei; Von der Leyen: „O lovim acolo unde o doare”

UE pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei; Von der Leyen: „O lovim acolo unde o doare”

Uniunea Europeană lucrează „cu viteză maximă” la al 9-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a anunţat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unei vizite în Finlanda, informează Reuters.

„Lucrăm asiduu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i scădea şi mai mult capacitatea de a duce războiul contra Ucrainei şi pot anunţa astăzi că lucrăm cu viteză maximă la cel de-al 9-lea pachet de sancţiuni”, a spus Von der Leyen într-o conferinţă de presă la Helsinki.

„Sunt încrezătoare că foarte curând vom aproba un plafon al preţului global pentru petrolul rusesc cu G7 şi cu alţi parteneri majori. Nu vom avea linişte decât atunci când Ucraina se va impune în faţa lui Putin şi a războiului său ilegal şi barbar”, a spus şefa executivului UE, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană a condamnat ferm atât decizia lui Vladimir Putin de a recunoaşte zonele necontrolate de guvern din Doneţk şi Lugansk, cât şi agresiunea militară neprovocată şi nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei. UE a condamnat, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii UE au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acţiunile militare, să retragă necondiţionat toate forţele şi echipamentele militare din Ucraina şi să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

La 6 octombrie, UE a adoptat al 8-lea pachet de sancţiuni contra Moscovei. Acesta include: un plafon al preţurilor legat de transportul maritim al petrolului rusesc pentru ţările terţe; extinderea listei produselor restricţionate care ar putea contribui la consolidarea militară şi tehnologică a Rusiei; interdicţia privind comerţul cu arme, arme de foc pentru uz civil, muniţie, vehicule militare şi echipamente paramilitare; interdicţia privind importurile de produse siderurgice din Rusia; interdicţia de a furniza Rusiei servicii de arhitectură şi inginerie, precum şi servicii de consultanţă în domeniul informatic şi servicii de consultanţă juridică; includerea pe lista neagră a unui număr suplimentar de 30 de persoane implicate în organizarea de "referendumuri" simulate şi şapte entităţi care sprijină efortul de război, cum ar fi Kalaşnikov.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Guvernul a aprobat Bugetul de Stat pentru anul 2023 la doar câteva ore după ce a fost supus consultării
  • Garanții de securitate pentru Rusia: Macron refuză ''polemicile acolo unde ele nu există''
  • N.Popescu, despre racheta de la Briceni: Încă o demonstrație a modului în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează securitatea RM
  • Tragedie la Florești // O familie a murit după ce casa le-a luat foc. Printre victime, un copil de doar 3 ani
  • Natalia Gherman este noua directoare executivă a Direcției Executive a Comitetului ONU pentru lupta împotriva terorismului (CTED)
  • Miniștrii de externe ai OSCE, favorabili aducerii Rusiei în fața justiției pentru crime de război în Ucraina
  • Unde poți găsi categoria de vulnerabilitate energetică atribuită ție? Pașii simpli pentru înregistrarea online
  • Bruxellesul vrea să confişte activele îngheţate ale Rusiei: Banii ar urma să fie daţi Ucrainei, drept compensaţii
  • Zece mii de tone de păcură vor fi eliberate din rezervele de stat! Vezi unde vor merge
  • Cel mai mare vulcan din lume se pregătește să erupă, după o pauză de 38 de ani: Au fost ridicate nivelurile de alertă