Știrinews.24.md
31 Mai 2023, 22:18
62

Peste 20 de delegații străine au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău

Peste 20 de delegații străine au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău

Pe teritoriul Republicii Moldova se află președinți și premieri din Republica Albania Republica Armenia, Principatul Andorrei, Republica Azerbaidjan, Regatul Belgiei, Bosnia și Herțegovina, Elveția,Republica Georgia, Islanda, Republica Irlanda, Kosovo, Principatul Liechtenstein, Republica Macedonia de Nord, Republica Malta, Muntenegru, Marele Ducat de Luxemburg, Principatul Monaco. Delegația oficială a Republicii Portugheze va ateriza în cursul acestei nopți.

De asemenea, la Chișinău au ajuns Charles Michel, Președintele Consiliului European, Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/Vicepreședintele Comisiei Europene.

Delegațiile oficiale au fost întâmpinate de autoritățile Republicii Moldova, iar deplasarea acestora către unitățile de cazare a fost realizată în condiții de securitate.

Republica Moldova este pregătită să asigure desfășurarea evenimentului de amploare la nivelul celor mai înalte standarde de securitate. Liderii care se vor întruni vor discuta eforturile comune pentru pace, apărarea democrației,  consolidarea interconectării energetice și securității globale. 

Organizarea Summitului CPE în țara noastră oferă oportunitatea de a demonstra că suntem un furnizor de securitate și un partener de încredere. Prin acest eveniment, țările europene recunosc eforturile Republicii Moldova de a menține stabilitatea și securitatea regională.

Reamintim, Comunitatea Politică Europeană a fost creată la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, ca o platformă de colaborare strânsă pentru pace, democrație, securitate, confort social, business securizat și reziliență în fața amenințărilor produse de războiul din Ucraina.

La evenimentul din 1 iunie curent, sunt așteptați aproximativ 50 de șefi de state și guverne din Europa, precum și oficiali ai Uniunii Europene. 

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Unei jurnaliste de la Chișinău i s-a interzis intrarea în regiunea transnistreană. Reacția Biroului politici de reintegrare
  • O misiune a Fondului Monetar Internaţional, așteptată la Chișinău
  • Parlamentul de la Chișinău a denunțat alte trei acorduri cu CSI
  • USAID transferă peste 76 milioane de dolari către Guvernul R. Moldova pentru rambursarea costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023
  • Maraton la Chișinău Se modifică circulația transportului public în acest weekend
  • Pe 17 octombrie la Chișinău vor veni reprezentanții a peste 30 de țări și organizații internaționale. Care este subiectul discuțiilor
  • Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT vine la Chișinău. Devino voluntar în cadrul său
  • Chișinău // Doi polițiști de patrulare, reținuți pentru 72 de ore. Sunt bănuiți de luare de mită
  • Droguri în valoare de 8 milioane de lei, depistate într-un microbuz pe ruta Odesa-Chișinău
  • Sechestre pe bunuri în valoare de peste 5 mln. lei, aplicate de ARBI săptămâna trecută