Știrinews.24.md
25 Septembrie 2023, 15:22
103

PERCHEZIȚII la domiciliul unui tânăr din Capitală. Au fost ridicate droguri în valoare de 2,5 milioane de lei

PERCHEZIȚII la domiciliul unui tânăr din Capitală. Au fost ridicate droguri în valoare de 2,5 milioane de lei

Activitatea infracțională a unui tânăr, de 29 de ani, din Chișinău, specializat în comercializarea online a diferitor tipuri de droguri, a fost destructurată de oamenii legii. La domicilul suspectului au fost efectuate percheziții, fiind ridicate aproximativ 1050 grame de Mefedron, 955 grame de MDMA, peste 194 grame de amfetamină, marijuana, 229 pastile Superman și 60 de grame de pastile cu efect psihedelic. Valoarea totală a drogurilor ridicate constituie  2.500.000 de lei.

 drogurile erau procurate prin intermediul aplicației  „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin reţelele de plăţi electronice. Banii erau transmiși pe conturile sistemului de plăţi electronice, apoi transferaţi pe alte conturi curente înregistrate după diferite bănci care activează pe teritoriul Republicii Moldova.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile. Suspectul riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

publika.md