Știrinews.24.md
25 Ianuarie 2023, 14:18
174

Ministerul Apărării dezminte: Militarii străini nu participă la exerciții în Moldova

Ministerul Apărării dezminte: Militarii străini nu participă la exerciții în Moldova

Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în mediul online precum că în țara noastră au loc exerciții militare cu participarea soldaților, observatorilor și atașaților militari străini.

În acest sens, ministerul comunică că exercițiul are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naționale pentru acest an și că nu are nicio legătură cu securitatea din regiune.

”La antrenamente sunt implicați DOAR militari moldoveni, în termen și pe contract.

Exercițiul se desfășoară la nivel intern, FĂRĂ prezența sau participarea militarilor/experților/observatorilor străini sau atașaților militari din țările NATO”, scrie Ministerul Apărării.

Reprezentanții instituției menționează că, exercițiile reprezintă un element important în sistemul de instruire al Armatei Naţionale, care contribuie la menţinerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor şi al capacităţii de luptă a subunităţilor.  La fel, instituția scrie că asemenea instruiri ale soldaților se defășoară periodic în diferite garnizoane ale Armatei Naționale.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ministerul Educației și Cercetării a depistat încălcări multiple la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice
  • Mihai Popșoi s-a întâlnit cu co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova din cadrul Congresului SUA
  • Exercițiul multinațional „JCET-2024”, la final. Ministerul Apărării informează cetățenii despre deplasarea tehnicii militare pe trasee
  • Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și în Spania vor fi recunoscute reciproc. Adrian Efros: „Peste 18 000 de cetățeni din diaspora vor benefcia de acord”
  • Dorin Recean, întrevedere cu președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este ancorată ireversibil pe calea europeană”
  • Peste 2 milioane de euro către 3 licee din R. Moldova, pentru eficiență energetică, manuale de română și incluziunea copiilor defavorizați
  • USM va găzdui conferința științifică „România-Republica Moldova: Patrimoniu cultural și destin european comun”
  • Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete
  • Asistenții personali, demiși de autoritățile locale din Chișinău, vor fi angajați de Ministerul Muncii și Protecției Sociale
  • Raport CSAT: Spionajul rus a urmărit infiltrarea printre refugiații ucraineni în România; Ce spune despre R. Moldova