Știrinews.24.md
30 Mai 2023, 13:04
126

La Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a fost dată în exploatare secția Gastrologie și Hepatologie

La Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a fost dată în exploatare secția Gastrologie și Hepatologie

Secția Gastrologie și Hepatologie este unica secție de acest profil în Rep. Moldova. Are o capacitate de 35 de locuri, iar anual sunt tratați circa două mii de copii, a spus directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun:

„Practic este unica secție din Rep. Moldova care oferă aceste servicii, tratează copii cu patologii gastro-intestinale, hepatice, pancreatice, și tratează copiii nu numai din municipiul Chișinău, dar din toată Rep. Moldova”, transmiteSergiu Gladun.

Spitalul are echipament necesar pentru serviciul de diagnosticare a maladiilor, iar Ministerul Sănătății va continua să investească în îmbunătățirea condițiilor de infrastructură spitalicească, a spus ministra Sănătății, Ala Nemerenco:

„Tratamentul are loc aici, dacă este vorba de chirurgie sunt transferați în alte secții, dacă este vorba de proceduri terapeutice le primesc pe loc... Investim în continuare în asigurare cu echipament. A demarat procedura de achiziții a unui număr de rezonanțe magnetice pentru instituțiile terțiare. Una dintre ele va veni aici la IMC. Până acum nu am avut niciun echipament de rezonanță destinat pediatriei”, transmite Ala Nemerenco.

Bugetul alocat de Ministerul Sănătății  pentru reparația secției este de 4 milioane 700 mii lei.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Săgeți între liderii ALDE și CUB; Arina Spătaru: „Bagas, fost membru fondator al CUB, venea cu sacul de bani pentru partide”
  • Un bărbat a sunat la 112 și a spus că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este MINATĂ. Ce au constatat oamenii legii
  • Un consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău a fost recunoscut vinovat de excesul de putere. Ce pedeapsă a primit
  • ORIZONT TV a fost amendat cu 8 000 de lei. Postul a prezentat informații neverificate în știri
  • Filmul „Tunete” a fost înaintat la Premiile Oscar la categoria „Cel mai bun film străin”
  • Copila de 14 ani din Dubăsari, dispărută de aproape o lună, a fost găsită de poliție: Unde se afla
  • O nouă rută de autobuz va face legătura între Chișinău și satele Dumbrava și Trușeni; Ce itinerar are
  • PERCHEZIȚII. Captură de aur de circa 4 kg în Orhei și Chișinău, ridicată din ateliere specializate în gravarea falsă a brandurilor
  • PERCHEZIȚII la domiciliul unui tânăr din Capitală. Au fost ridicate droguri în valoare de 2,5 milioane de lei
  • Patru distribuitori de servicii TV au fost amendați pentru retransmiterea unor programe produse în Federația Rusă