Știrinews.24.md
5 August 2022, 20:00
218

Israelul a început o operațiune miliară împotriva Jihadului Islamic în Gaza

Israelul a început o operațiune miliară împotriva Jihadului Islamic în Gaza

Spitalul Shifa din Gaza a confirmat că două persoane au fost ucise, iar 20 rănite, relatează CNN. Un producător CNN din Gaza a văzut medici care au scos două cadavre din clădirea numită „Turnul Palestinei”, care a fost lovită de atacul israelian.

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, administrat de Hamas, afirmă că șapte persoane au fost ucise, inclusiv o fetiță de 5 ani, și alte 40 au fost rănite de loviturile aeriene israeliene, relatează The Times of Israel.

La rândul său, armata israeliană a anunțat că estimează că 10-20 de „teroriști palestinieni” au fost uciși în atacurile aeriene.

Potrivit armatei, avioane de luptă și drone au efectuat raiduri asupra a șase ținte. Una dintre persoanele vizate este Tayseer Jabari, comandantul Jihadului Islamic din nordul Gaza. Armata israeliană susține că a lansat operațiunea pentru că militanții palestinieni pregăteau atacuri asupra unor ținte israeliene. Indicii în acest sens au apărut de ceva timp, iar luni israelienii l-au arestat pe Bassem Saadi, liderul Jihadului Islamic din Cisiordania.

„Inamicul a început un război care vizează poporul nostru, iar noi toți avem datoria de a ne apăra pe noi înșine și pe poporul nostru și de a nu permite inamicului să scape cu acțiunile sale care au ca scop subminarea rezistenței și a fermității naționale”, a reacționat Jihadul Islamic, una dintre cele două grupări militante din Gaza.

Armata israeliană se așteaptă acum la represalii și a anunțat că în zonele din jurul Fâșiei Gaza a fost declarată „stare specială”, fiind de așteptat posibile tiruri cu rachete sau alte atacuri din partea militanților. Sistemul de apărare antiaeriană „Iron Dome” a fost activat în apropierea Tel Avivului, Ierusalimului și la Beersheba.

Operațiunea împotriva Jihadului Islamic din Gaza se numește „Breaking Dawn” (Zori de zi), a precizat armata. 

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ambasadoarea Kelly Keiderling și-a început mandatul în calitate de șefă a misiunii OSCE în Moldova
  • Macron îi promite lui Zelenski noi sancțiuni împotriva Rusiei după anexarea regiunilor ucrainene
  • Un nou miting de protest împotriva actualei puteri, organizat de Partidul Șor, a avut loc astăzi la Chișinăiu
  • VIDEO // Zelenski îi îndeamnă pe ruşi să protesteze împotriva mobilizării
  • Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, dezbătută azi în Parlament
  • Peste 1.000 de persoane arestate în Rusia la protestele împotriva ordinului de mobilizare a rezerviștilor
  • UE examinează noi sancţiuni împotriva Rusiei
  • VIDEO // Maia Sandu cere, de la tribuna ONU, retragerea trupelor ruse din Transnistria și condamnă războiul Rusiei împotriva Ucrainei
  • Natalia Gavrilița, așteptată joi în Parlament. Deputații vor dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului
  • Opoziția rusă cheamă rușii la proteste împotriva „războiului criminal” al lui Putin; „Războiul a venit acum în fiecare casă”