Știrinews.24.md
28 Martie 2023, 15:47
47

DOC Președintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, și-a anunțat demisia! Cererea expediată Parlamentului

Cornelia Cozlovschi, numită de Parlament în luna ianuarie 2022, în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) pentru un mandat de cinci ani, și-a depus demisia. Cererea urmează să fie examinată în cadrul ședinței plenare de joi, 30 martie.

„Motivele prezentei cereri de demisii sunt de ordin personal”, se arată în cererea depusă de Cozlovschi.

În Consiliul de administrație a CNPF rămân doi vicepreședinți. Este vorba de Adrian Gheorghiță și Vitalie Lemne.

Cornelia Cozlovschi deține experiență de activitate în sectorul bancar și de leasing, inclusiv în funcții de top management, precum și în serviciul public.

În opinia sa, piața de capital deține un potențial uriaș care în țara noastră nu este valorificat pe deplin. Cornelia Cozlovschi consideră necesar de a identifica noi oportunități de dezvoltare și de diversificare a instrumentelor financiare pe piața de capital din Republica Moldova.

În data de 9 septembrie, Parlamentul a votat demisia in corpore a conducerii Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Este vorba de președintele CNPF, Valeriu Chițan, vicepreședinții Nina Dosca și Iurie Filip, precum și membrii comisiei, Victor Captari și Viorel Miron. Aceștia au fost acuzați inclusiv de faptul că au admis îndatorarea populației la organizațiile de creditare nebancară.

Pe 7 octombrie, deputații au aprobat desemnarea lui Vitalie Lemne în funcția de membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al CNPF, pentru un mandat de cinci ani.

În conformitate cu Legea privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Consiliul de administrație este un organ colegial compus din cinci membri, inclusiv președinte, doi vicepreședinți și doi membri. Aceștia deţin funcţii de demnitate publică prin numire.

Astfel, în prezent, rămân vacante funcțiile de președinte, de un vicepreședinte și de doi membri ai Consiliului de administrație.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Prim-ministrul Marii Britanii a anunțat un nou sprijin pentru Moldova. Ar fi vorba despre 10,5 milioane de lire sterline
  • Președintele României: „Moldoveni, nu sunteți singuri”
  • Președintele României, Klaus Iohannis, participă la Summit-ul Consiliului Europei
  • UPDATE / Volodimir Zelenski a ajuns la Chișinău. Președintele ucrainean, întâmpinat de Maia Sandu
  • Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski este prezent la summitul Comunității Politice Europene
  • VIDEO: Ursula von der Leyen a anunțat un nou pachet de asistență financiară pentru RM
  • Maia Sandu, după ce UE a anunțat sancționarea a cinci persoane ce amenință securitatea Moldovei: Le vor fi blocați banii și sechestrate averile
  • Începând cu 31 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat cod galben de pericol de incendiu în întreaga țară
  • DOC: Proiect de hotărâre cu privire la Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, pe agenda Parlamentului
  • VIDEO. Prigojin a anunțat că a început să își retragă mercenarii din Bahmut