Știrinews.24.md
18 Aprilie 2024, 15:03
94

Dorin Recean, întrevedere cu președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este ancorată ireversibil pe calea europeană”

Dorin Recean, întrevedere cu președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este ancorată ireversibil pe calea europeană”

R. Moldova este ancorată ireversibil pe cale integrării europene și este pregătită să contribuie la promovarea păcii și prosperității în Europa. Asigurările au fost date de către prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu președintele Comitetului Economic și Social European (CESE), Oliver Röpke.

Recean a menționat că realizarea obiectivului strategic de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană este o sarcină comună a autorităților, cetățenilor și societății civile.

Șeful Guvernului a subliniat importanța implicării sectorului asociativ, susținerea reformelor de către membrii acestuia accelerează transformarea R. Moldova după modelul european.

Moldova este ancorată ireversibil pe calea europeană, iar în acest proces, cooperarea dintre toți membrii societății este esențială. O Uniune Europeană mai mare este o Uniune Europeană mai sigură și mai prosperă, iar Republica Moldova este pregătită să contribuie la efortul comun al țărilor europene de a promova pacea și prosperitatea”, a spus prim-ministrul Dorin Recean, citat într-un comunicat al Executivului.

Oficialii s-au referit și la subiectele ce țin de liberalizarea pieței muncii, dar și lupta cu dezinformarea, în contextul războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă în R. Moldova. 

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Nistrul, secat în zona orașului Hotin din Ucraina; Ministerul Mediul: „R. Moldova nu va fi afectată”
  • DOC // Decret semnat! Mai mulți membri ai trupei Bi-2 au primit cetățenia R. Moldova
  • Au achitat mii de euro ca să ajungă ilegal în R. Moldova. Șase ucraineni, documentați de polițiștii de frontieră
  • Siegfried Mureșan: Parteneriatul de Securitate și Apărare va permite UE să ofere mai mult sprijin Republicii Moldova
  • O nouă stea printre campionii R. Moldova! Emily Beznos a obținut premiul „Shooting Star” la Campionatul European de gimnastică ritmică
  • Mașinile electrice din Moldova vor avea plăcuțe de înmatriculare verzi
  • Luptătorul moldovean Radu Lefter a devenit campion european în categoria de vârstă sub 23 de ani
  • 13 partide din R. Moldova au semnat astăzi Pactul pentru Europa: „Este un eveniment istoric”
  • Petrocub Hâncești a reușit eventul, după ce aseară s-a impus în finala Cupei Republicii Moldova la fotbal
  • Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit campioană europeană pentru a treia oară