Știrinews.24.md
4 Decembrie 2023, 15:11
133

Ar fi încercat să dea mită vameșilor din PTF Leușeni, dar a fost denunțat la CNA. Șofer de pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat penal

Ar fi încercat să dea mită vameșilor din PTF Leușeni, dar a fost denunțat la CNA. Șofer de pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat penal

Un șofer care transporta colete pe ruta Moscova-Chișinău este cercetat penal într-un dosar de trafic de influență. Conducătorul auto a fost denunțat la CNA pentru că ar fi pretins 25 000 de lei de la o persoană, bani cu care ar fi urmat să mituiască angajații Serviciului Vamal. 

Potrivit materialelor cauzei, în luna octombrie curent, bănuitul i-ar fi livrat femeii care l-a denunțat mai multe seturi de haine şi accesorii pentru dame, în cantitate de aproximativ 70 kg, comandate de către aceasta din Moscova. Însă, în urma controlului vamal, marfa au fost reținută de inspectorii Postului Vamal Leușeni.

În continuare, șoferul i-a spus femeii că, prin intermediul unei persoane intermediare, ar avea influență asupra angajaților din Postul Vamal Leușeni, iar marfa reținută în vamă i-ar putea fi eliberată. Ca urmare, acesta a pretins de la denunțătoare de 25 000 lei.

„În scopul întăririi probatoriului, au fost efectuate măsuri speciale de investigații în cadrul cărora a fost documentat faptul pretinderii mijloacelor bănești în vederea soluționării favorabile a cazului. La 4 decembrie curent, a fost efectuată percheziția domiciliului bănuitului, în cadrul căreia au fost ridicate 2 telefoane mobile utilizate de către acesta”, informează CNA.

În continuare, bărbatul este cercetat în stare de libertate. Oamenii legii cercetează cazul.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • VIDEO // Țigări, arme și droguri, depistate la Drochia. Cinci persoane, cercetate penal
  • Aeroportul din Chișinău are un nou administrator
  • Instanța a decis: Dosarul penal pornit pe numele Adrianei Bețișor, clasat
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • VIDEO // A furat un inel de peste 100 mii de lei dintr-un magazin de bijuterii din capitală. Tânăra, cercetată penal
  • „Ultimele evoluții”. Responsabilul Kievului de diferendul transnistrean, în vizită la Chișinău, Tiraspol și Bruxelles
  • Strugurii din R. Moldova au fost exportați în 33 de țări, fiind stabilit un nou record în 2023
  • Anti-record în Parlament. Promo-LEX: Agenda ședinței de joi a fost modificată în proporție de 766%