Știrinews.24.md
3 Octombrie 2022, 10:08
234

Schema prin care un bărbat a pus mâna pe un apartament din centrul capitalei. Individul, trimis pe banca acuzaților

Un bărbat a fost trimis pe banca acuzaților după ce în 2004 a intrat fraudulos în posesia unui apartament din centrul Chișinăului, pe care ulterior a încercat să-l vândă.

Potrivit Procuraturii, acesta, de comun cu membrul grupului infracțional care a fost între timp condamnat la 10,5 ani de închisoare, a intrat prin înșelăciune în posesia apartamentului evaluat la peste 600.000 lei.

Schema prin care un bărbat a pus mâna pe un apartament din centrul capitalei. Individul, trimis pe banca acuzaților

Schema a fost implementată în câteva etape. Inițial, membrul condamnat al grupului infracțional a închiriat apartamentul. Peste o lună, i-a promis proprietarei facilitarea și sponsorizarea cheltuielilor aferente studiilor fiicelor ei în Anglia. În acest scop, condamnatul le-a cerut un set de acte, inclusiv procură pentru gestionarea și înstrăinarea apartamentului, pe numele proprietarei.

Peste două luni de la închirierea apartamentului, acesta a pretins că promisa plecare la studii în Anglia poate avea loc doar prin ministerul învățământului din Kiev, Ucraina. În acest scop, dânsul le-a cumpărat bilete de călătorie și a achitat cazarea acestora acolo pentru două săptămâni. În această perioadă, învinuitul trimis recent pe banca acuzaților, împreună cu ceilalți membri ai grupului criminal organizat, au perfectat fraudulos un buletin de identitate pe numele proprietarei, după care tranzacțiile au fost efectuate cu folosirea actelor false.

Prin urmare, apartamentul a fost ilegal vândut  învinuitului, care l-a revândut, peste o săptămână, cu peste 360.000 lei, iar în aceeași zi a avut loc încheierea pre-finală a vânzării altei persoane, de la care ar fi primit peste 380.000 lei, dacă nu erau reținuți de poliție. Reținerea a avut loc după ce cel de-al doilea cumpărător a contactat pe cineva din vecinii apartamentului anunțat spre vânzare, care le-au spus că de fapt proprietarul este o doamnă. Prin urmare, autoritățile și proprietara au fost anunțate, după ce ultima între timp a revenit din Kiev.

Potrivit legii, escrocheria comisă de către un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari, se pedepsește cu închisoarea de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani. De asemenea, acesta urmează să fie judecat și pentru obținerea și folosirea ilegală a actelor oficiale false.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • A lăsat o persoană țintuită la pat fără pensie. Un bărbat și-a aflat sentința
  • Evitați zona! Sâmbătă circulația transportului în centrul capitalei va fi parțial sistată
  • Consiliul lui Kirill a emis un „ordin” care spune că Rusia este într-un „război sfânt”
  • Escrocheriile cu „ruda implicată în accident” // Poliția a reținut 4 suspecți, care au lăsat oamenii fără circa 900 000 de lei
  • A comis 20 de pungășii, un furt și a încercat să fugă din arest. Un bărbat, condamnat la 12 ani de închisoare
  • Doi bărbați, dintre care un fost angajat al structurilor de forță, reținuți pentru organizarea migrației ilegale a patru ucraineni
  • NATO studiază posibilitatea de a doborî rachetele ruseşti care se apropie prea mult de frontierele sale
  • Un bărbat, care a încercat să violeze o minoră de 14 ani într-un parc din Chișinău, condamnat la 8 ani de detenție
  • Întâlnire la București între premierii Republicii Moldova și României. Dorin Recean: „Suntem uniți prin trecutul nostru comun, limba română pe care o vorbim și cultură”
  • Natalia Barbu va evolua în prima semifinală de la Eurovision Song Contest 2024. Care este numărul norocos al interpretei