Știrinews.24.md
25 Octombrie 2021, 20:31
175

Ministerul Sănătății anunță începerea „Săptămânii Imunizării”. Centrul Municipal de Vaccinare va activa în regim extins

În perioada 25-31 octombrie, Centrul Municipal de Vaccinare din Chișinău, str. Petru Rareș 18, va activa în regim extins, în intervalul orelor 8:00 – 20:30.

Ministerul Sănătății în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF Moldova, Banca Mondială și alți parteneri lansează astăzi, 25 octombrie, Săptămâna Imunizării, care se va desfășura până pe 31 octombrie.

Ministerul Sănătății anunță începerea „Săptămânii Imunizării”. Centrul Municipal de Vaccinare va activa în regim extins

În această perioadă, vor fi organizate mai multe acțiuni de intensificare a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și de informare a populației despre beneficiile vaccinurilor prezente în Republica Moldova.

Astfel, în mai multe regiuni ale țării, precum municipiul Chișinău, orașele Soroca, Căușeni, Cahul, Telenești, Strășeni, Anenii Noi, Glodeni, Hâncești, Leova, Criuleni, Rezina, Orhei, Ungheni, Nisporeni, Edineț, vor fi organizate puncte de vaccinare în incinta centrelor comerciale și în parcările unor rețele de supermarketuri. Oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze fără programare, doar cu buletinul de identitate.

Totodată, sunt planificate activități cu implicarea Asociației Rezidenților și Studenților din cadrul USMF, autorităților publice locale, companiilor de telecomunicații, mass-mediei, agenților economici.

Mai mult, în perioada 25-31 octombrie, Centrul Municipal de Vaccinare din Chișinău, str. Petru Rareș 18, va activa în regim extins, în intervalul orelor 8:00 – 20:30.

„Săptămâna Imunizării vine să contureze toate mesajele experților în epidemiologie, autorităților în sănătate despre importanța vaccinării pentru a opri pandemia. Îndemnăm toți cetățenii, care încă nu au reușit să o facă, să beneficieze de vaccin. Protejați-vă pe Dvs. și pe cei dragi, puneți umărul la sporirea nivelului de vaccinare, astfel încât să avem parte de o viață sănătoasă, fără COVID-19”, menționează secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu. 

Vaccinarea împotriva COVID-19 te protejează de formele grave și decesul provocat de COVID-19. Contactează medicul de familie sau mergi la orice centru de vaccinare, fără programare, doar cu buletinul de identitate. Doar împreună putem opri pandemia!

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 853.658 de persoane din Republica Moldova au încheiat schema completă de vaccinare.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Evitați zona! Sâmbătă circulația transportului în centrul capitalei va fi parțial sistată
  • Un autocar cu moldoveni, blocat la frontiera Lituaniei; Ce spune Ministerul Afacerilor Externe
  • Primarul orașului Bălți, alungat din prezidiul Consiliului Municipal: „Circul rămâne circ”
  • Maia Sandu anunță Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, pentru al patrulea an consecutiv
  • Accidentul de la Boldurești: IGP anunță că angajați de la IP Nisporeni au fost demiși, iar unul s-a ales cu mustrare
  • Termoelectrica anunță despre inițierea procesului de deconectare a clădirilor de la agentul termic
  • Premierul Dorin Recean: Asistenții personali din capitală care au fost concediați vor fi reangajați de Ministerul Muncii
  • ANSP, precizări despre focarul de rujeolă de la centrul de plasament: Alte 7 cazuri sunt suspecte
  • Membrul Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței din partea R. Moldova, selectat prin concurs de Ministerul Justiției
  • Ministerul de Externe: Condamnăm cu fermitate activitățile electorale neautorizate ale Rusiei pe teritoriul suveran al RM