Știrinews.24.md
16 Ianuarie 2022, 10:10
132

Djokovic a pierdut ultima șansă de a nu i se anula viza și va fi expulzat din Australia

Djokovic a pierdut ultima șansă de a nu i se anula viza și va fi expulzat din Australia

Judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia, potrivit BBC, citează digi24.ro.

Decizia instanței înseamnă că viza lui Novak Djokovic a fost anulată și că va fi deportat din Australia.

Astfel el nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Anterior, Novak Djokovic a recunoscut că delcarația sa de intrare în Australia a fost completată greșit. Deși realitatea declarațiilor implică responsabilitatea personală (iar furnizarea de informații neadevărate se pedepsește cu până la 12 luni de închisoare), el a spus că de vină este agentul său, care a omis să menționeze că sportivul nu a venit în Australia direct din Serbia, ci a fost în Spania de Revelion.

Presa australiană a pus la îndoială onestitatea lui Novak Djokovic, după ce acesta a recunoscut că nu s-a izolat după ce s-a testat de Covid, iar rezultatul a fost pozitiv. A doua zi, a participat la un eveniment sportiv cu mai mulți copii, iar rezultatul PCR, a spus Djokovic, a venit mai târziu în acea zi. Totuși, el a mai avut contacte și în ziua următoare, oferind un interviu jurnaliștilor farncezi de la  L’Equipe, fără a-i informa pe aceștia că are Covid, “pentru a nu-i dezamăgi”.

Novak Djokovic a cerut și a obținut inițial de la autoritățile australiene o scutire medicală de la obligativitatea de a fi vaccinat, pentru a intra în țară și pentru a participa la Australian Open. Ulterior, s-a dovedit că motivul medical invocat a fost tocmai acela că fusese testat pozitiv de Covid pe 16 decembrie.

Ca urmare a reacției vehemente a opiniei publice din Australia, autoritățile de frontieră i-au anulat inițiat viza lui Novak Djokovic și i-au cerut să părăsească țara, chiar în ziua în care a ajuns. El a contestat însă decizia în instanță și a câștigat, judecătorul considerând că poliția de frontieră nu a respectat procedura și nu i-a acordat suficient timp să-și apere dreptul de a-și păstra viza.

După decizia instanței, jucătorul a primit permisiunea de a intra în țară și a început antrenamentele pentru turnelul de la Melbourne, dar autoritățile și presa din Australia au continuat investigațiile legate de parcursul său, menționând din start că ministrul Imigrației poate folosi dreptul de a-l expulza totuși pe Djokovic și de a-i interzice intrarea pentru trei ani pe teritoriul Australiei.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • ULTIMA ORĂ/ Volodimir Zelenski l-a rechemat din funcție pe Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova
  • Ultima zi de scrutin prezidenţial în Rusia / Oamenii, aşteptaţi la „Prânzul împotriva lui Putin”, susţinut de văduva lui Navalnîi
  • DOC // Episcopul Marchel a mai pierdut o biserică. O parohie din Glodeni trece la Mitropolia Basarabiei
  • ULTIMA ORĂ | Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit în închisoarea din Rusia unde era deținut
  • ULTIMA ORĂ | Fragmente de dronă, depistate în raionul Vulcănești. Poliția de Frontieră: Nu prezintă pericol pentru comunitate!
  • FOTO | Grav accident de circulație, petrecut în UTA Găgăuzia. Patru oameni și-au pierdut viața
  • FOTO // Liderul „Șansă” din Dondușeni, implicată într-un accident rutier la Drochia. Se deplasa în Chișinău la protest
  • ULTIMA ORĂ! Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Motivul invocat
  • Ultima oră! Aeroportul Internațional Chișinău, sub viscol: Mai multe zboruri au fost amânate sau anulate
  • Incendii la Hâncești și Sângerei. Două persoane și-au pierdut viața