Știrinews.24.md
16 Ianuarie 2022, 10:14
215

Constantin Botnari iese la rampă după ce s-a anunțat că e căutat de Interpol: „Locuiesc la Londra, nu mă ascund”

Constantin Botnari iese la rampă după ce s-a anunțat că e căutat de Interpol: „Locuiesc la Londra, nu mă ascund”

Fostul deputat și ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, despre care s-a anunțat recent că este în căutare internațională prin intermediul Interpol, solicită formarea unei comisii rogatorii pentru a fi cercetat în Marea Britanie, acolo unde s-a stabilit cu traiul împreună cu familia.

„În 2019 am emigrat cu familia mea în Marea Britanie unde locuiesc și muncesc la o firmă privată. Cu trei săptămâni în urmă am aflat din presă că sunt dat în căutare prin Interpol. Tare m-a uimit acest caz. Am plecat din RM fără nicio restricție. Niciodată nu am fost cercetat penal, nu am fost citat nicio pe-o cauză penală”, spune Constantin Botnari într-un video expediat pe adresa redacției.

Fostul deputat PDM afirmă că avocații săi au pregătit o cerere adresată către Procuratura RM privind crearea unei comisii rogatorii ca să fie cercetat în Marea Britanie.

„Sunt deschis să colaborez cu ancheta și nu mă ascund și consider că tot ce se petrece în privința mea este incorect și totul e pus la cale de foștii mei oponenți politici care sunt la guvernare. Nu înțeleg cum instanța nu s-a expus în privința mandatului meu de arest, dar deja șefii Interpol din RM tirajează în presă informația că sunt dat în căutare. Locuiesc la Londra, nu e nevoie să folosiți instituțiile internaționale pentru a mă căuta și a tiraja informații greșite pentru a face senzație în RM”, a adăugat Constantin Botnari.

Amintim că, până în anul 2019, Constantin Botnari era cunoscut ca „mâna dreaptă” a lui Vladimir Plahotniuc, însoțindu-l pe acesta la toate evenimente politice și nu doar. Constantin Botnari ar fi fost, potrivit unor investigații din mass-media, curierul de încredere al lui Plahotniuc în mai multe cazuri de abuz și corupție politică. După 2019, Botnari a fost acuzat și de faptul că ar fi coordonat schemele de contrabandă cu chihlimbar, acuzații pe care le-a respins categoric.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO / Un pușcăriaș și-a pus capăt zilelor, după ce a fost șantajat de alți deținuți. Poliția a descins cu percheziții în trei penitenciare
  • ANSA conduce topul instituțiilor publice corupte, după infracțiunile descoperite de CNA
  • VIDEO | Un pod din SUA s-a prăbușit, după ce a fost lovit de o navă cargo. Mai multe mașini au căzut în râu
  • O bătrână, transportată la spital după ce a încercat să facă focul la sobă cu motorină
  • Regele Charles al Marii Britanii este „frustrat” de ritmul de recuperare după cancer, dezvăluie nepotul său
  • NATO, pregătită să apere toți aliații, după survolarea spațiului aerian polonez de către o rachetă rusă
  • Franța ridică nivelul de alertă teroristă la maxim, după atacul terorist de la Moscova
  • Doliu naţional în Rusia după masacrul de la Crocus City Hall
  • Un bărbat din Ungheni, condamnat la închisoare după ce a urcat beat la volan și a călcat, din întâmplare, un amic de pahar
  • Klaus Iohannis: Republica Moldova se confruntă cu amenințări hibride fără precedent și este cel mai afectat stat de agresiunea Rusiei, după Ucraina