Știrinews.24.md
25 Iunie 2024, 9:16
613

Zi istorică! La Luxemburg se va da start negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

Zi istorică! La Luxemburg se va da start negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

Se așteaptă o zi istorică! Pe 25 iunie se dă oficial start negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE. Începând cu ora 19, la Luxemburg, va avea loc reuniunea interguvernamentală Republica Moldova-Uniunea Europeană.

În cadrul reuniunii, Republica Moldova și UE vor conveni asupra cadrului de negociere și a pașilor care urmează a fi făcuți de acum încolo. Printr-un proces similar va trece și Ucraina.

Jurnalista TV8, Mihaela Rudenco, a plecat și ea la Luxemburg. Așa că fiți cu ochii pe noi, pentru că vom ține la curent cu tot ce se întâmplă.

Amintim că pe 21 iunie, președinta Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, în cadrul ședinței Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, șefa statului a desemnat-o pe Cristina Gherasimov negociator-șef din partea Republicii Moldova.

Șefa statului a îndemnat cetățenii să iasă la referendum pe 20 octombrie, când vor decide prin vot dacă integrarea europeană trebuie să fie sau nu calea țării noastre.

Menționăm că pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a aprobat inițierea negocierilor de aderare pentru Republica Moldova și Ucraina. Țara noastră a depus cererea de aderare la UE în martie 2022 și a primit statut de candidat în luna iunie a aceluiași an.

tv8.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Doi ucraineni au încercat noaptea trecută să intre ilegal în Moldova
  • Premieră pentru Republica Moldova: 13 polițiști și carabinieri din țară au fost detașați pentru securizarea JO 2024
  • /ULTIMA ORĂ/ Cod roșu de caniculă în aproape toată Moldova! Harta zonelor cu temperaturi de circa +40°C
  • Declaraţia finală a summitului NATO menţionează importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi sprijinul pentru Republica Moldova
  • Aprobat de Guvern: Permisele de conducere emise în Moldova și Franța, recunoscute reciproc
  • Acces rapid, ieftin și echitabil la produse medicale: Moldova a aderat la Acordul de achiziție publică comună al UE
  • Summit NATO // România va pleda pentru continuarea sprijinului pentru R. Moldova şi creşterea capacităţii de a răspunde ameninţărilor
  • A treia reuniune a Trilateralei Moldova-România-Ucraina: Miniștrii de externe din țările vecine, așteptați astăzi la Chișinău
  • Târgul Universităților din România, organizat în patru orașe din R. Moldova. Tinerii pot descoperi ofertele educaționale de peste Prut
  • ANSA a efectuat verificări în taberele de odihnă din R. Moldova. Ce încălcări au fost depistate