Știrinews.24.md
23 Mai 2023, 17:40
52

Zelenski s-a deplasat pe frontul din regiunea estică Doneţk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat marţi pe frontul din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, a anunţat Preşedinţia Ucrainei, informează AFP și Agerpres.

Şeful statului ucrainean "a vizitat poziţii din prima linie în zona de apărare Vugledar-Mariinka", unde au loc de luni de zile lupte împotriva armatei ruse, a informat Preşedinţia ucraineană într-un comunicat, postând fotografii cu Zelenski alături de militari.

În aceste imagini, preşedintele ucrainean apare îmbrăcat în ţinută militară, alături de responsabili civili şi ai armatei, dând mâna cu soldaţii.

Zelenski s-a întâlnit cu puşcaşi marini cu ocazia Zilei Corpului de Marină al Forţelor Armate, sărbătorită marţi în Ucraina, şi a înmânat decoraţii de stat unor militari, anunţând totodată înfiinţarea mai multor noi brigăzi ale acestor unităţi.

"În fiecare zi pe câmpul de luptă, puşcaşii marini demonstrează că sunt o forţă puternică ce distruge inamicul, eliberează teritorii ucrainene şi execută cele mai dificile sarcini în cele mai dificile condiţii. Şi noi avem nevoie de mai multe forţe de acest gen", a declarat Zelenski, citat în comunicat.

Zelenskiy / Official
Zelenskiy / Official
Zelenskiy / Official
Zelenskiy / Official
Zelenskiy / Official
jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Oleg Serebrian: „Nu cred că la Tiraspol există prea multă dorință de a implica regiunea într-un conflict”
  • Anatolie Nosatîi participă la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre și a Balcanilor, desfășurat la București
  • Kievul se retrage în "anumite zone" ale frontului de nord. Situația e "gravă", Zelenski și-a anulat vizitele în Spania și Portugalia
  • De Ziua Europei, Maia Sandu a avut o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski despre calea comună spre UE
  • Războiul din Ucraina // Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Kievul anunță arestarea a doi colonei ucraineni, recrutați de FSB
  • Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc pe 15 și 16 iunie
  • Macron reia subiectul trimiterii de trupe în Ucraina, dacă Rusia va rupe frontul. „Ce securitate va mai fi pentru R. Moldova și România?”
  • Promo-Lex: Raportul Departamentului de Stat al SUA constată cazuri de tortură și încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană
  • Senatul SUA a aprobat un pachet de ajutor extern de 95 de miliarde de dolari, care include și Ucraina:„ Zelenski, du-te şi câştigă”
  • „Ucraina nu va fi al doilea Afganistan”. Zelenski anunţă cum va fi folosit pachetul de 61 de miliarde de dolari