Știrinews.24.md
26 Ianuarie 2023, 13:35
175

Zelenski, despre Putin: Este un nimeni! Nu sunt interesat de o întrevedere cu el

Zelenski, despre Putin: Este un nimeni! Nu sunt interesat de o întrevedere cu el

Putin este un nimeni, iar Ucraina nu va duce negocieri de pace cu agresorul rus. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a notat că nu este interesat de o întrevedere cu dictatorul de la Moscova, întrucât nu îi este clar cine ia deciziile în Rusia, scrie UNIAN.

Liderul ucrainean a spus că Putin astăzi este nimeni pentru el. El și-a exprimat această părere într-un interviu pentru Sky News, precizând că ”nu înțelege cine ia decizii în Rusia” și că, deși Moscova declară constant pacea, minte atacând Ucraina cu rachete. Întrebat dacă o întâlnire cu Putin ar ajuta la rezolvarea războiului, Zelenski a spus: ”După invazia la scară largă, Putin este un nimeni pentru mine. Nu mă interesează să mă întâlnesc cu el sau să discut. chiar nu înțeleg cine ia decizii în Rusia”.

În același timp, Zelenski a remarcat că salvarea vieților ucrainenilor este prioritatea sa numărul unu în războiul nedrept declanșat de regimul lui Putin.

Nu vreau să lupt pe teritoriul Rusiei. Vreau doar ca ei să oprească războiul cât mai curând posibil și să părăsească țara noastră. Pot să vă spun sigur, dacă vor părăsi teritoriul nostru, războiul va înceta. Asta e tot", a spus Zelenski.

Comentând zvonurile despre concentrarea forțelor ruse, președintele ucrainean a remarcat că în ultimele zile au avut loc atacuri și ofensive mai puternice și că este extrem de important ca forțele ucrainene să aibă putere defensivă.

Totul depinde de cât de mult îi putem reține. În est, ei merg înainte și pierd mulți oameni. Este un număr incredibil. Nu le pasă. Nu își numără oamenii. Este un fapt. Noi le numărăm morții. Dar nu avem numere exacte. Sunt mult mai multe victime de partea lor. Dar din ceea ce am văzut și am numărat deja, sunt mii de morți de partea lor și ei pur și simplu pleacă”, a declarat Zelenski.

Reamintim că, în octombrie anul trecut, Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei din 30 septembrie, care, în special, a afirmat că țara sa nu poate negocia cu președintele rus Putin.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • ULTIMA ORĂ/ Volodimir Zelenski l-a rechemat din funcție pe Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova
  • Cod galben de vânt: IGSU avertizează despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație
  • Consiliul lui Kirill a emis un „ordin” care spune că Rusia este într-un „război sfânt”
  • Vameșii vor fi dotați cu camere video corporale; Proiectul este testat la PTF Leușeni
  • VIDEO: CNA desfășoară percheziții într-un dosar de corupție; Sunt implicați avocați, polițiști și un fost judecător al CSJ
  • Natalia Barbu va evolua în prima semifinală de la Eurovision Song Contest 2024. Care este numărul norocos al interpretei
  • Termoelectrica anunță despre inițierea procesului de deconectare a clădirilor de la agentul termic
  • Zelenski l-a demis fără nicio explicație pe Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei
  • Doi judecători și un avocat, luați pe sus de ofițerii CNA. Sunt bănuiți de trafic de influență și acte de corupție
  • Programul „Satul European” pentru anii 2024-2028, aprobat de Guvern: Costurile sunt estimate la peste 5,3 miliarde de lei