Știrinews.24.md
23 Ianuarie 2024, 20:10
401

Zeci de mii de ruşi stau la coadă pentru a susţine un candidat anti-război în competiţia cu Vladimir Putin

Zeci de mii de ruşi stau la coadă pentru a susţine un candidat anti-război în competiţia cu Vladimir Putin

Activistul anti-război Boris Nadejdin afirmă că a primit zeci de mii de semnături pentru a putea candida împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale de anul acesta din Rusia, transmite marţi dpa. „În prezent strângem circa 15.000 de semnături pe zi”, a declarat Nadejdin într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube Hodorkovski Live, potrivit Digi.24.RO.

În reţele sociale circulă fotografii şi filmări cu cei care stau la cozi în mai multe oraşe ruse pentru a semna în favoarea candidaturii activistului care i se opune lui Putin.

Conform site-ului de campanie al lui Nadejdin, numărul semnăturilor depăşise marţi dimineaţa pragul de 100.000; au semnat şi mulţi ruşi refugiaţi în străinătate. Nu este însă sigur că Nadejdin va putea fi înregistrat oficial drept candidat la preşedinţie de autoritatea electorală.

Comisia Electorală Centrală le pretinde candidaţilor la scrutinul prezidenţial din 17 martie să depună 105.000 de semnături până în 25 ianuarie, precizează dpa, citată de Agerpres. Potrivit dpa, există informaţii că strângerea de semnături întâmpină obstacole.

La Sankt Petersburg, Novosibirsk şi Obninsk persoane din staff-ul de campanie al lui Nadejdin au fost reţinute de poliţie pentru scurt timp. Agenţia citată menţionează că Vladimir Putin va fi practic sigur ales pentru a cincea oară preşedinte al Rusiei. 

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Chișinău // Un medic condamnat pentru malpraxis, eliberat din sala de judecată
  • 13 partide din R. Moldova au semnat astăzi Pactul pentru Europa: „Este un eveniment istoric”
  • Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit campioană europeană pentru a treia oară
  • Hecenii „au rupt” scena talentelor din România, în cea de-a doua semifinală: Ansamblul s-a calificat în marea finală și va lupta pentru premiul de 120 mii euro
  • Mai multe șanse de viață pentru pacienții gravi. O nouă secție de Terapie Intensivă, inaugurată la Spitalul Clinic Republican
  • Persoanele fizice pot solicita restituirea sumei impozitului pe venit achitat sau reținut în plus pentru anul 2023
  • Cerințe noi pentru conducerea tractoarelor. MAIA vine cu precizări
  • Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la București imagini cu obiective militare NATO
  • MAE dezminte noi falsuri lansate în spațiul public: Israelul nu introduce, la moment, vize electronice pentru cetățenii R.Moldova
  • Vine vacanța cu tabere de vară pentru copii! Recomandări de la ANSA pentru părinți