Știrinews.24.md
23 Ianuarie 2024, 20:10
371

Zeci de mii de ruşi stau la coadă pentru a susţine un candidat anti-război în competiţia cu Vladimir Putin

Zeci de mii de ruşi stau la coadă pentru a susţine un candidat anti-război în competiţia cu Vladimir Putin

Activistul anti-război Boris Nadejdin afirmă că a primit zeci de mii de semnături pentru a putea candida împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale de anul acesta din Rusia, transmite marţi dpa. „În prezent strângem circa 15.000 de semnături pe zi”, a declarat Nadejdin într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube Hodorkovski Live, potrivit Digi.24.RO.

În reţele sociale circulă fotografii şi filmări cu cei care stau la cozi în mai multe oraşe ruse pentru a semna în favoarea candidaturii activistului care i se opune lui Putin.

Conform site-ului de campanie al lui Nadejdin, numărul semnăturilor depăşise marţi dimineaţa pragul de 100.000; au semnat şi mulţi ruşi refugiaţi în străinătate. Nu este însă sigur că Nadejdin va putea fi înregistrat oficial drept candidat la preşedinţie de autoritatea electorală.

Comisia Electorală Centrală le pretinde candidaţilor la scrutinul prezidenţial din 17 martie să depună 105.000 de semnături până în 25 ianuarie, precizează dpa, citată de Agerpres. Potrivit dpa, există informaţii că strângerea de semnături întâmpină obstacole.

La Sankt Petersburg, Novosibirsk şi Obninsk persoane din staff-ul de campanie al lui Nadejdin au fost reţinute de poliţie pentru scurt timp. Agenţia citată menţionează că Vladimir Putin va fi practic sigur ales pentru a cincea oară preşedinte al Rusiei. 

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un deţinut politic condamnat pentru „defăimarea” lui Lukaşenko a murit în pușcărie
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • După Danemarca, și Suedia anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 680 milioane de dolari
  • La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina
  • După decesul lui Navalnîi, Putin îi avansează în grad pe mai mulți angajați ai Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia
  • Maia Sandu, către mediul de afaceri: „Uniunea Europeană înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economie”
  • Începe testarea materialelor de examen pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal
  • Anulare! Andrei Spînu anunță o nouă licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători