Știrinews.24.md
2 Iunie 2023, 9:58
70

Zborurile civile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost reluate

Zborurile civile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost reluate

În contextul ulterioarelor întâlniri bilaterale cu autoritățile Republicii Moldova preconizate pentru astăzi, 2 iunie, o parte dintre oficialii europeni rămân la Chișinău. Astfel, unele măsuri de securitate vor fi valabile pe parcursul zilei de mâine. În continuare, autoritățile își sincronizează acțiunile pentru diminuarea disconfortului participanților la trafic.

În același timp, se mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea la cerințele acestora, respectarea semnelor agenților de poliție, parcarea regulamentară și respectarea regulilor în trafic.

Zborurile civile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost reluate. Până la ora 07:00 erau permise zborurile doar aeronavelor care transportau delegații oficiale. Până la ora 07:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost restricționat pentru zborurile aeronavelor civile și alte activități de utilizare a spațiului aerian (planoare, baloane cu aer cald, aeronave fără pilot, etc).

În vederea asigurării unui confort în trafic, precum și menținerii nivelului corespunzător de securitate publică, autoritățile naționale reamintesc despre necesitatea: –    respectării regulilor de circulație rutieră  și adaptarea conduitei la condițiile de trafic; –    parcării automobilelor doar în locuri amenajate, pentru evitarea blocării carosabilului și traseelor în perimetrele de securitate; –    deținerii actelor de identitate, pentru identificarea persoanelor, la necesitate.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Atac armat într-un bar din Suedia; Doi oameni au fost uciși
  • VIDEO // Alertă cu bombă la un liceu din municipiul Bălți. Copiii au fost evacuați din clădire
  • Roaming mai accesibil pentru cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova: Au fost stabilite plafoanele de preț
  • În Ucraina a fost permisă scrierea cuvintelor „Rusia”, „Moscova” sau „Imperiul Rus” cu litere mici
  • Unei jurnaliste de la Chișinău i s-a interzis intrarea în regiunea transnistreană. Reacția Biroului politici de reintegrare
  • O misiune a Fondului Monetar Internaţional, așteptată la Chișinău
  • Breaking NEWS // Candidatul la funcția de primar al capitalei, Mihai Bagas, a fost reținut
  • Parlamentul de la Chișinău a denunțat alte trei acorduri cu CSI
  • Membrul CSM, Iulian Muntean, despre dosarul său: A fost fabricat la comandă, pentru a mă intimida
  • Explozie pe o navă din Marea Neagră, în apropiere de Sulina. MApN anchetează dacă explozia a fost cauzată de o mină marină