Știrinews.24.md
18 Mai 2023, 19:04
56

Zboruri directe dintre Moldova și SUA. Autoritățile au semnat un acord în acest sens la Chișinău

Zboruri directe dintre Moldova și SUA. Autoritățile au semnat un acord în acest sens la Chișinău

Republica Moldova și Statele Unite ale Americii au semnat joi, 18 mai, la Chișinău, Acordul „Open Skies”. Documentul oferă ambelor țări posibilitatea de a opera zboruri directe din Chișinău spre destinații din Statele Unite și invers.

„Semnarea acestui acord este un exemplu elocvent despre buna colaborare dintre SUA și Moldova, întemeiată pe valori comune. Acordul, dedicat cooperării în domeniul transportului aerian, cu impact economic, social și strategic, va contribui la fortificarea și mai puternică a cooperării bilaterale. Îmi exprim dorința de a avea pe ceruri cât mai multe zboruri din Republica Moldova spre SUA și viceversa”, a declarat ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Liliana Dabija.

„Astăzi se stabilesc legături moderne în domeniul aviației între Republica Moldova și SUA, care vor ajuta companiile aeriene să ofere servicii mai convenabile, mai accesibile și mai eficiente utilizatorilor. Se construiește pe o relație bilaterală deja puternică”, a declarat secretarul de stat adjunct al SUA pentru Management și Resurse, Richard Verma, reprezentând Statele Unite ale Americii.

Intrarea în vigoare a Acordului „” va crea premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA, va contribui la deschiderea pieței serviciilor aeriene din Republica Moldova și diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău. De asemenea, acesta va avea un impact pozitiv în consolidarea relațiilor diplomatice și economice, facilitarea cooperării investiționale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

De asemenea, înființarea unui spațiu aviatic deschis cu SUA va aduce beneficii economice impunătoare pentru țara noastră prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piață aeronautică autohtonă. În baza acordului parafat, companiile aeriene cargo moldovenești vor putea deja efectua curse aeriene spre SUA.

Amintim că în august 2021, a fost semnat un acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian. Aceasta a fost abrogată după ce a fost necesară actualizării denumirii „Ministerului Economiei și Infrastructurii” în „Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Autoritățile au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea lui Șor
  • Președintele Poloniei spune că disputa cu Ucraina privind cerealele nu va afecta „semnificativ” relațiile dintre cele două țări
  • Roaming mai accesibil pentru cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova: Au fost stabilite plafoanele de preț
  • Unei jurnaliste de la Chișinău i s-a interzis intrarea în regiunea transnistreană. Reacția Biroului politici de reintegrare
  • Corina Crețu: Odată cu începerea negocierilor de aderare la UE, R. Moldova va avea dreptul la fonduri de preaderare
  • O misiune a Fondului Monetar Internaţional, așteptată la Chișinău
  • FLYONE lansează zboruri din primăvara anului viitor către trei orașe fascinante
  • DECIS! Starea de urgență în Moldova, prelungită cu 60 de zile
  • Parlamentul de la Chișinău a denunțat alte trei acorduri cu CSI
  • Iohannis dă asigurări, de la tribuna AG ONU, că România va continua să susțină R. Moldova: Nu vom abandona partenerii cei mai vulnerabili