Știrinews.24.md
27 Februarie 2023, 18:08
892

Wizz Air își suspendă toate zborurile spre și din Republica Moldova. Motivele invocate de compania avia

Wizz Air își suspendă toate zborurile spre și din Republica Moldova. Motivele invocate de compania avia

Compania aeriană Wizz Air anunță că suspendă toate zborurile spre și din Republica Moldova, începând cu 14 martie curent. Într-un comunicat de presă, compania menționează că a luat această decizie după ce a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova.

„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie. După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air”, se arată în comunicatul de presă emis de compania avia.

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului, se mai arată în comunicat.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Mihai Popșoi s-a întâlnit cu co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova din cadrul Congresului SUA
  • Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și în Spania vor fi recunoscute reciproc. Adrian Efros: „Peste 18 000 de cetățeni din diaspora vor benefcia de acord”
  • Dorin Recean, întrevedere cu președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este ancorată ireversibil pe calea europeană”
  • Peste 2 milioane de euro către 3 licee din R. Moldova, pentru eficiență energetică, manuale de română și incluziunea copiilor defavorizați
  • USM va găzdui conferința științifică „România-Republica Moldova: Patrimoniu cultural și destin european comun”
  • Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete
  • Licitația de la Aeroport a fost, din nou, anulată. Singura companie înregistrată nu a prezentat toate documentele necesare
  • Raport CSAT: Spionajul rus a urmărit infiltrarea printre refugiații ucraineni în România; Ce spune despre R. Moldova
  • Maia Sandu, după decizia CCM: Uniți pentru Moldova Europeană, vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun
  • MAE recomandă cetățenilor R. Moldova să evite călătoriile în Israel, în contextul escaladării situației de securitate din zonă