Știrinews.24.md
21 Septembrie 2022, 11:41
54

Vin să se informeze, ca ulterior să lanseze opinia. O delegație a Comisiei de la Veneția sosește la Chișinău

Un grup de experți ai Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) vor efectua o vizită de informare în țara noastră, în perioada 22-23 septembrie, anunță Parlamentul de la Chișinău.

Oficialii vor avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și cu reprezentanții Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Programul vizitei mai include întrevederi cu reprezentanții Consiliului Audiovizualului, Curții Constituționale, Procuraturii Generale și Curții Supreme de Justiție.

Vin să se informeze, ca ulterior să lanseze opinia. O delegație a Comisiei de la Veneția sosește la Chișinău

Agenda discuțiilor vizează consultări și un schimb de opinii referitoare la modificările Codului serviciilor media audiovizuale.

Din componența delegației fac parte experții Veronika Bilkova (Republica Cehă) și Jan Velaers (Regatul Belgiei), precum și funcționarul Consiliului Europei, Michael Janssen.

Vizita experților Comisiei de la Veneția are loc în contextul pregătirii Opiniei Comisiei privind Lâlegea securității informaționale și legea care criminalizează utilizarea simbolurilor asociate războiului din Ucraina.

Opinia urmează a fi examinată și adoptată în cadrul celei de-a 132-a Sesiuni plenare a Comisiei de la Veneția din 21-22 octombrie.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Combinatul de construcții din Chișinău SA Macon și-ar fi sista activitatea. Cum a ajuns în așa situație
  • Ministrul britanic pentru Europa, Leo Docherty, vine la Chișinău
  • Accident rutier grav pe traseul Chișinău-Leușeni! Două persoane au murit în urma impactului dintre un camion și un microbuz
  • Ministrul român al Apărării a făcut totalurile vizitei la Chișinău: Cooperarea moldo-română e la cel mai înalt nivel din istoria relațiilor
  • Moldova va fi dotată cu drone militare cu suportul Germaniei. Anunțul făcut de ministra germană a Apărării la Chișinău
  • Miniștrii apărării ai Republicii Federale Germania și României, în vizită oficială la Chișinău
  • „Călători” speciali și neobișnuiți pe Aeroportul Internațional Chișinău. Vezi despre ce este vorba
  • Municipiul Chișinău are încă trei cetățeni de onoare. Cine a suplinit lista
  • Sandu primește vineri oaspeți la Președinție. Comisarul European pentru Buget și Administrație vine la Chișinău
  • Alte două pistoale pneumatice și un act falsificat, ridicate pe Aeroportul Internațional Chișinău