Știrinews.24.md
6 Decembrie 2022, 17:16
74

VIDEO // Zelenski, în Donbas, în apropiere de front

VIDEO // Zelenski, în Donbas, în apropiere de front

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat marţi la Sloviansk, în Donbasul ucrainean, la circa 40 km de Bahmut, principalul câmp de luptă din regiune, a indicat preşedinţia ucraineană pe reţelele sociale, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Într-o înregistrare video, şeful statului ucrainean, filmat la intrarea în oraşul Sloviansk, îi salută „din toată inima” pe militarii din ţara sa cu ocazia Zilei forţelor armate, sărbătorită marţi.

„Începem întotdeauna prin a ne aduce aminte de eroii noştri căzuţi, de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru Ucraina”, spune Zelenski, stând în faţa numelui oraşului sculptat în beton şi vopsit în culorile galben şi albastru ale Ucrainei.

Contrar preşedintelui rus Vladimir Putin, Volodimir Zelenski s-a dus de mai multe ori în apropierea frontului, de la începutul invaziei ruse din ţara sa, pe 24 februarie a.c., notează AFP.

Sloviansk este un oraş simbol pentru că în 2014 a fost ocupat timp de câteva luni de separatişti proruşi înarmaţi de Moscova, înainte de a fi recucerit de ucraineni. Oraşul este situat la 45 km de Bahmut, pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească din cursul verii cu preţul unor distrugeri considerabile şi fără a reuşi, deocamdată.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO Pentru a marca 1 an de război, UE pune în aplicare al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
  • VIDEO Am ajuns s-o vedem și pe asta! Trei indivizi au furat arbori decorativi din Capitală
  • VIDEO Un moldovean și-a omorât fosta iubită, în Italia: Am ucis-o pe Iana, cum m-a ucis și ea pe mine
  • VIDEO Scandalul gunoiștii de la Stăuceni. Vartanean cere excluderea proiectului de pe ordinea de zi a Executivului
  • VIDEO // Adolescenta care a bătut cu bestialitate o minoră într-un apartament din Capitală, identificată de Poliție
  • VIDEO: Șefa Procuraturii Anticorupție: Prioritatea noastră pentru 2023 e să eliminăm oamenii corupți din sistemul justiției
  • VIDEO Un șofer își bate joc de poliția din Orhei. A lovit mașina oamenilor legii și a dat bir cu fugiții
  • Rusia recunoaște că a „mobilizat ilegal”. Peste 9 000 de oameni, printre care și bolnavi, ar fi fost trimiși de pe front înapoi acasă
  • VIDEO. Cinci tineri – prinși de poliție. Momentul în care sunt reținuți la o stație PECO din Chișinău
  • VIDEO Camion cu numere moldovenești, răsturnat în albia unui râu în județul Suceava. Salvatorii români l-au scos de sub fiare