Știrinews.24.md
1 Septembrie 2023, 14:16
4661

VIDEO // Un medic din capitală și concubina acestuia, reținuți după ce s-au reapucat de comercializat droguri

VIDEO // Un medic din capitală și concubina acestuia, reținuți după ce s-au reapucat de comercializat droguri

Un medic din capitală și concubina sa au fost reținuți de oamenii legii. Aceștia sunt suspectați de comercializarea drogurilor. Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul lor din Durlești, de unde au ridicat droguri și bani.

Potrivit Poliției, în februarie curent a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În rezultatul investigațiilor, s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani, angajat al unei instituții medicale din Chișinău, și concubina sa de 24 de ani au creat o schemă de comercializare a drogurilor prin internet. Drogurile erau pregătite în condiții special amenajate (seră) la domiciliul acestora din orășelul Durlești, iar ulterior plasate de către aceștia în ascunzișuri, de unde erau ridicate de clienți. În luna mai, bărbatul a fost reținut și ulterior pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

La expirarea termenului măsurii preventive, fiind cercetat în libertate bărbatul împreună cu concubina sa și-au reluat activitatea infracțională de pregătire și comercializare a drogurilor. Astfel la 30 august, în urma măsurilor de investigație cei doi au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau droguri în ascunzișuri.

În rezultatul perchezițiilor, la domiciliul lor polițiștii au depistat peste 200 de grame de marijuana, mai multe pachețele zip-lock cu droguri sintetice, 2400 de euro și 3000 de dolari, bani care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională. Totodată, în timpul investigațiilor oamenii legii au depistat într-o fâșie forestieră din apropierea mun. Chișinău zece plante de cânepă de tip „hidropon”, care erau îngrijite de cei doi suspecți.

Valoarea substanțelor narcotice ridicate pe piața neagră depășește suma de 100 000 de lei. Cele două persoane suspectate de comercializarea drogurilor au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legislației penale, pentru fapta comisă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO // Ucrainenii au lovit sediul flotei ruse de la Marea Neagră în plină zi. Guvernatorul Sevastopolului le cere oamenilor să evite centr
  • Un taximetrist din capitală, amenințat cu moartea și jefuit de doi tineri de 17 și 19 ani
  • VIDEO // Alertă cu bombă la un liceu din municipiul Bălți. Copiii au fost evacuați din clădire
  • VIDEO cu accidentul de la Anenii Noi. Un bebeluș de patru luni a decedat în drum spre spital. A murit și un șofer
  • VIDEO: Un lot mare de materiale electorale fără acte, depistat de poliție; Este vorba de un alt satelit al fostului PP Șor
  • VIDEO: Dispută între Zelenski și Lavrov în Consiliul de Securitate al ONU privind dreptul de veto al Rusiei
  • VIDEO // Apelul Maiei Sandu de la tribuna ONU: Trupele rusești să plece din R.Moldova!
  • VIDEO: Un lan de cânepă în sumă de 1,5 mil. de lei, descoperit la Drochia; Trei bărbați, cercetați pentru trafic de droguri
  • Permise de conducere „vândute” la un preț de 300 și 1200 de euro. Un angajat al ASP și doi intermediari, reținuți de CNA
  • Autorul alertei false cu bombă de la un liceu din capitală este un elev; A explicat de ce a recurs la acest gest