Știrinews.24.md
1 Septembrie 2023, 14:16
4763

VIDEO // Un medic din capitală și concubina acestuia, reținuți după ce s-au reapucat de comercializat droguri

VIDEO // Un medic din capitală și concubina acestuia, reținuți după ce s-au reapucat de comercializat droguri

Un medic din capitală și concubina sa au fost reținuți de oamenii legii. Aceștia sunt suspectați de comercializarea drogurilor. Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul lor din Durlești, de unde au ridicat droguri și bani.

Potrivit Poliției, în februarie curent a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În rezultatul investigațiilor, s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani, angajat al unei instituții medicale din Chișinău, și concubina sa de 24 de ani au creat o schemă de comercializare a drogurilor prin internet. Drogurile erau pregătite în condiții special amenajate (seră) la domiciliul acestora din orășelul Durlești, iar ulterior plasate de către aceștia în ascunzișuri, de unde erau ridicate de clienți. În luna mai, bărbatul a fost reținut și ulterior pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

La expirarea termenului măsurii preventive, fiind cercetat în libertate bărbatul împreună cu concubina sa și-au reluat activitatea infracțională de pregătire și comercializare a drogurilor. Astfel la 30 august, în urma măsurilor de investigație cei doi au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau droguri în ascunzișuri.

În rezultatul perchezițiilor, la domiciliul lor polițiștii au depistat peste 200 de grame de marijuana, mai multe pachețele zip-lock cu droguri sintetice, 2400 de euro și 3000 de dolari, bani care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională. Totodată, în timpul investigațiilor oamenii legii au depistat într-o fâșie forestieră din apropierea mun. Chișinău zece plante de cânepă de tip „hidropon”, care erau îngrijite de cei doi suspecți.

Valoarea substanțelor narcotice ridicate pe piața neagră depășește suma de 100 000 de lei. Cele două persoane suspectate de comercializarea drogurilor au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legislației penale, pentru fapta comisă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Marșul Familiei, organizat în capitală
  • Șeful INTERPOL Moldova rămâne după gratii pentru o lună: Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Viorel Țentiu
  • Nu scapă de arest: Bărbatul acuzat de omorul Anei-Maria rămâne după gratii încă 30 de zile
  • Accident grav la Briceni: Un şofer a decedat, iar două femei, spitalizate, după ce au ajuns cu maşina într-un copac
  • 14 localităţi din țară rămân încă în beznă, după intemperiile din ultimele zile: Cetățenii, îndemnați să fie atenți la firele rupte
  • VIDEO O rețea de restaurante din Moldova, perheziționată pentru spălare de bani. Au fost ridicați 19 milioane de lei
  • Socialistul de la șefia raionului Edineț, amendat cu circa 30 mii lei, după ce a atacat un consilier municipal
  • Accident fatal în Capitală: Un bărbat a murit pe loc, după ce două mașini s-au ciocnit față în față
  • O nouă șansă pentru bolnavii de după gratii: Procedura de examinare medicală, simplificată. Decizia Guvernului
  • Medic din Chișinău, condamnat la un an de detenție pentru malpraxis