Știrinews.24.md
25 Ianuarie 2023, 20:16
64

VIDEO Tancuri Abrams de la SUA! Biden: Ajutor pentru Ucraina pentru a-și recâștiga teritoriile, inclusiv Crimeea

VIDEO Tancuri Abrams de la SUA! Biden: Ajutor pentru Ucraina pentru a-și recâștiga teritoriile, inclusiv Crimeea

Statele Unite vor furniza Ucrainei 31 de tancuri Abrams. Anunțul a fost făcut de președintele american, Joe Biden, miercuri, 25 ianuarie curent, într-un briefing difuzat pe canalul de YouTube al Casei Albe.

31 Tancurile M1 Abrams, piese de schimb și pregătire militară sunt ajutorul militar al SUA pentru Ucraina. Potrivit lui Biden, tancurile corespund unui batalion, încă două urmând să fie furnizate de UE. El a mulțumit, de asemenea, Germaniei pentru munca comună, care va furniza Forțelor Armate cu Leopardul său. Totodată, americanii vor trimite 8 vehicule blindate de recuperare M88 în Ucraina.

Casa Albă consideră că proviziile vor ajuta Ucraina să-și apere teritoriul, să-și îndeplinească sarcinile militare și să recâștige controlul asupra regiunilor pierdute, inclusiv Crimeea. Biden a mai subliniat că acțiunile Statelor Unite și ale aliaților nu reprezintă o amenințare pentru Federația Rusă, ci sunt necesare pentru a proteja Ucraina.

Anterior, CNN, citând doi oficiali, a raportat că Casa Albă finalizează planurile de a trimite aproximativ 30 de tancuri Abrams în Ucraina.

Mesajele au fost publicate cu câteva ore înainte ca administrația americană să anunțe o declarație a președintelui american Joe Biden, a cărei temă va fi sprijinul suplimentar pentru Ucraina.

O sursă Reuters a mai spus că America ar putea furniza aproximativ 30 de tancuri Abrams Ucrainei în lunile următoare.

Până în prezent, sunt confirmate 55 tancuri Leopard și Abrams. Se așteaptă să i se mai alăture cu ajutor militar și Spania, Portugalia, țări din Europa centrală și țările scandinave, care la fel au în dotare Leopard 2.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Acord ratificat: Moldova va beneficia de un împrumut de 25 de mil. de euro de la BERD pentru gestionarea deșeurilor solide
  • Încă o palmă pentru "Apă - Canal Chişinău". Premier Energy spune că nu e responsabilă de deconectările de apă
  • Votat în prima lectură: Numărul moldovenilor care vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului
  • VIDEO Pentru a marca 1 an de război, UE pune în aplicare al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
  • Deputații au votat un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a cinci hectare de teren pentru construirea spitalului regional Bălți
  • VIDEO Am ajuns s-o vedem și pe asta! Trei indivizi au furat arbori decorativi din Capitală
  • VIDEO Un moldovean și-a omorât fosta iubită, în Italia: Am ucis-o pe Iana, cum m-a ucis și ea pe mine
  • VIDEO Scandalul gunoiștii de la Stăuceni. Vartanean cere excluderea proiectului de pe ordinea de zi a Executivului
  • FOTO // Război în Ucraina: 3 morți și 8 răniți, după ce rușii au bombardat azi-noapte un bloc de locuințe la Kramatorsk
  • Procurorii au cerut mandate de arestare pentru cele trei persoane publice din administrația locală Călărași