Știrinews.24.md
11 Iunie 2024, 14:21
146

VIDEO Stadionul Național cu 25.000 de locuri va fi construit la Stăuceni. Spînu anunță facilitățile și termenul

VIDEO Stadionul Național cu 25.000 de locuri va fi construit la Stăuceni. Spînu anunță facilitățile și termenul

Stadionul Național ar putea fi construit în apropiere de Arena Chișinău. Potrivit lui Andrei Spînu, terenul din zonă a acumulat cele mai multe puncte la etapa studiului de pre-fezabilitate, dar decizia nu este încă una finală.

Stadionul Național va avea toată infrastructura necesară pentru un obiectiv de standarde UEFA. Tribunele vor fi destinate sponsorilor, oficialilor și invitaților speciali. Se vor crea zone separate pentru familie și suporteri, iar tribuna pentru presă va avea toate facilitățile necesare jurnaliștilor pentru a face transmisiuni în direct.

Sportivii vor avea vestiare separate, săli de antrenament cu zone încălzire și recuperare, cabinete medicale, dar și zone de securitate și acces.

„Valoarea totală a proiectului, adică toate costurile, se estimează la circa 85 de milioane de euro. Această cifră este una pre-estimativă, bazată pe studiul de pre-fezabilitate. (…) Pentru astfel de obiective, valoarea unitară de construcție este de circa 1300 de euro metro pătrat”

Stadionul urmează să aibă până la 25.000 de locuri și acoperiș care să cuprindă toate tribunele. Se planifică crearea a 1800 de locuri de parcare în apropiere de stadion.

Construcția va fi ridicată în perioadă cuprinsă între 32 și 46 de luni. Banii pentru stadionul se vor aloca din F=fondurile Guvernului, fonduri suplimentare, cele ale Federației Moldovenești de Fotbal și parteneriate publice private, potrivit ministrului Infrastructurii.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Doi ucraineni au încercat noaptea trecută să intre ilegal în Moldova
  • VIDEO: Poliția a reținut doi bărbați, pentru tâlhărie; Au bătut și au sustras 4 850 de euro de la un tânăr din capitală
  • VIDEO: Trei persoane au fost reținute la Edineț, într-un dosar de trafic de droguri
  • „Nu vă jucați cu focul”: Meteorologii anunță Cod galben de pericol de incendiu. Recomandări pentru cetățeni
  • Julian Assange este liber şi a plecat din Marea Britanie, anunță WikiLeaks
  • VIDEO: Mai mulți șoferi, prinși în stare de ebrietate avansată la Hâncești
  • Netanyahu anunță că luptele intense împotriva Hamas se încheie, dar că războiul nu se va termina: „Nu sunt dispus să-l opresc”
  • Republica Moldova este în doliu național: Spiridon Vangheli, condus astăzi pe ultimul drum
  • 24 iunie - declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Spiridon Vangheli; Mesajul Maiei Sandu
  • VIDEO O rețea de restaurante din Moldova, perheziționată pentru spălare de bani. Au fost ridicați 19 milioane de lei