Știrinews.24.md
5 Februarie 2024, 10:01
91

VIDEO Sacoșă neagră cu plicuri, ridicată de la Primăria Orhei. O angajată a instituției a fost încătușată

VIDEO Sacoșă neagră cu plicuri, ridicată de la Primăria Orhei. O angajată a instituției a fost încătușată

O angajată a Primăriei Orhei, dar și un curier de bani, ambii cu vârste de peste 30 de ani, au fost reținuți în seara de vineri, 2 ianuarie, după o captură totală de peste 800.000 lei, anunță ofițerii de investigație ai Inspectoratului Național de Investigații (INI) de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Funcționara și biroul acesteia au fost supuse percheziționării cu sprijinul angajaților „Fulger,” urmare a informațiilor operative potrivit căreia membrii unui partid ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani, de proveniență dubioasă. Astfel, în safeul din birou a fost ridicată o sacoșă neagră cu peste 600.000 lei în plicuri (cu a câte 20.000-50.000 lei/plic). Totodată, dintr-unul din dulapurile biroului au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid, precum și înscrisuri de ciornă și telefonul funcționarei, care vor fi supuse cercetărilor”, se arată n comunicatul Poliției.

Oamenii legii spun că în aceeași seară a fost reținut și curierul, un cetățean al Rusiei.

„Acesta conducea o mașină de lux, în Strășeni, pe traseul din proximitatea satului Pănășești, care a fost oprită de inspectorii INSP. Din portbagajul mașinii, lângă roata de rezervă, oamenii legii au ridicat o altă sacoșă neagră, care conținea peste 180.000 lei și 200 euro în plicuri. De asemenea, oamenii legii au ridicat din mașină un calculator portabil, un telefon mobil, cartele bancare și pașaportul emis de autoritățile din Rusia al bărbatului originar din autonomia Găgăuză, domiciliat în Chișinău”, mai precizează forțele de ordine.

Urmare a reținerii acestora și cercetării probelor acumulate, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să solicite aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile, în privința ambilor învinuiți de implicare în activitate criminală organizată.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • VIDEO Viorica Puica a trecut cu succes filtrul Comisiei Vetting. Raportul, aprobat de CSM
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • VIDEO // Țigări, arme și droguri, depistate la Drochia. Cinci persoane, cercetate penal
  • VIDEO // Iulia Navalnia anunță că va continua lupta lui Alexei Navalnîi ei pentru o Rusie liberă. „Vladimir Putin mi-a ucis soțul”
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • VIDEO // A furat un inel de peste 100 mii de lei dintr-un magazin de bijuterii din capitală. Tânăra, cercetată penal
  • Strugurii din R. Moldova au fost exportați în 33 de țări, fiind stabilit un nou record în 2023
  • Anti-record în Parlament. Promo-LEX: Agenda ședinței de joi a fost modificată în proporție de 766%
  • Institutul de Cardiologie a fost dotat cu un tomograf cu inteligență artificială