Știrinews.24.md
22 Mai 2023, 18:33
166

VIDEO Panică în Belgorod. „Corpul Voluntarilor Ruși” a trecut din nou granița. Rusia anunță atac cu „tanc ucrainean”

VIDEO Panică în Belgorod. „Corpul Voluntarilor Ruși” a trecut din nou granița. Rusia anunță atac cu „tanc ucrainean”

Soldații din Corpul Voluntarilor Ruși (RDK) au declarat că au trecut pentru a treia oară granița ruso-ucraineană, scrie BBC Rusia. Canalele rusești și ucrainene vorbesc despre „un tanc ucrainean” care atacă la granița cu Ucraina. Autoritățile regionale au susținut inițial că sunt „atacate informativ”, apoi au preluat narațiunea canalelor rusești.

Grupul RDK se descrie ca o formaţiune de voluntari ruşi care face parte din forţele armate ucrainene.

RDK a afirmat deja de două ori că luptătorii săi au trecut frontiera rusă.

De data aceasta, ei au publicat trei videoclipuri de cinci secunde. Prima arată mai mulți bărbați în uniforme militare care stau în fața unui indicator către satul Bezlyudovka din regiunea Belgorod.

Cea de-a doua arată bărbați înarmați lângă indicatorul din satul Churovichi din regiunea Briansk.

Cea de-a treia arată bărbați înarmați lângă indicatorul din satul Lyubimova din regiunea Kursk.

Judecând după înregistrările video, sabotorii au făcut atacurile pe timp de noapte.

Prima trecere a RDK a fost efectuată pe 2 martie în satele din regiunea Briansk. Autoritățile ruse au declarat că sabotorii au ucis un localnic, în timp ce Vladimir Putin a calificat incidentul drept un atac terorist.

Încă de la începutul evenimentelor din regiunea Briansk, autoritățile ucrainene au declarat că nu au avut nimic de-a face cu incidentul și că nu au trimis niciun „grup de sabotaj și recunoaștere” în Rusia, numind povestea grupului RDK în Rusia o provocare deliberată.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a afirmat luni dimineață pe Telegram că un dispozitiv exploziv a fost aruncat dintr-o dronă în localitate Novaya Tavolzhanka.

„În Novaya Tavolzhanka, un dispozitiv exploziv a fost aruncat de o dronă lângă o clădire rezidențială privată. Nu s-au înregistrat victime sau pagube. Drona însăși a căzut la 100 de metri de clădirile rezidențiale”, a scris Viaceslav Gladkov, potrivit Reuters.

Curious situation developing in Belgorod region this morning. According to online sources, the Russian border post „Grayvoron” was under heavy shelling this morning, followed by an attempt of an uknown tank(s) to drive into its territory. Video of the drone footage has Ukrainian… pic.twitter.com/Ogo6VAznen

— Dmitri (@wartranslated) May 22, 2023

Nici declarațiile RDK, nici iunformațiile furrnizate de oficialul rus nu au putut fi verificate independent.

Reports this morning that 6-8 Armored Vehicles and Tanks of the Ukrainian Armed Forces/Freedom of Russia Legion entered the Belgorod Region of Western Russia with FRL Units now claiming to Captured the Town of Kozinka while Heavy Fighting is still taking place towards Grayvoron. pic.twitter.com/jdPNXI6993

— OSINTdefender (@sentdefender) May 22, 2023

De asemenea, au fost raportate bombardamente în satul Kozinka, unde autoritățile au declarat că obuze au lovit case rezidențiale.

Canalul ucrainean de Telegram Skrynka Pandori a publicat o înregistrare video în care un tanc ucrainean ar fi pătruns pe teritoriul punctului de control rusesc Grayvoron.

De asemenea, se presupune că punctul de control a fost bombardat și că au existat lupte în jurul acestuia.

The Russian border post at Kozinka, Belgorod Oblast, is burning. Unconfirmed reports that Russian rebels opposing the Russian Putin-Regime are responsible.

50°25’56.20″N, 35°35’39.62″E#Belgorod #Russia #Ukraine pic.twitter.com/tzHQJUxHHg

— (((Tendar))) (@Tendar) May 22, 2023

Canalul rusesc de Telegram Shot, citând surse neidentificate, a scris și el despre acest lucru, relatând „lupte cu un tanc ucrainean” în apropierea satului Dronovka, la granița regiunii Belgorod.

Nu există nicio confirmare oficială, în timp ce guvernatorul din Belgorod a declarat că a fost lansat un „atac informativ” asupra regiunii și a îndemnat locuitorii să se calmeze.

Ulterior, guvernatorul regional a anunțat că „un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere al Forțelor Armate ucrainene a intrat pe teritoriul districtului Graivoron din regiunea Belgorod”.

„Forțele armate ruse, împreună cu Serviciul de pază a frontierei, Rosgvardia și FSB, iau măsurile necesare pentru a elimina inamicul”, a scris guvernatorul.

1 Tank and 2 Armored Vehicles with the “Freedom of Russia Legion” in the Belgorod Region of Western Russia. pic.twitter.com/N0eWfqrOsT

— OSINTdefender (@sentdefender) May 22, 2023

Anterior, publicația rusă Baza, care are legătură cu serviciile de securitate ale Rusiei, a publicat imagini în care se pare că un tanc ucrainean atacă un post de frontieră rusesc.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu aeronave rusești care au fost ridicate de la sol pentru a contracare acțiunile Ligiunii Libertatea Rusiei.

Nu este prima dată când o astfel de poveste este susținută pe unele canalele rusești. Mihailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus în luna martie că „este o provocare clasică”.

„Rusia vrea să își sperie propriul popor, pentru ca, în timpul anului de război, să poată justifica măcar cumva un atac asupra unei alte țări și creșterea sărăciei. Între timp, mișcarea partizană din Federația Rusă devine mai puternică și mai agresivă. Temeți-vă de partizanii voștri…”, a scris Podoliak pe Twitter.

De altfel, și Vladimir Soloviov, cel mai cunoscut propagandist rus, a scris luni dimineață pe canalul său de Telegram că „regiunea Belgorod este bombardată masiv de către Forțele Armate Ucrainene”.

Anton Gerashchenko, consilier la Ministerul ucrainean de Interne, a scrie pe canalul său de Telegram că forțele din Legiunea Libertatea Rusiei atacă forțele ruse din regiunea Bolgorod, la granița cu Ucraina.

An organization calling themselves „Freedom of Russia Legion” published a video on their Telegram channel.

„The time has come to put an end to the Kremlin dictatorship! Be brave and have no fear because we are coming home! Russia will be free!” They said after criticizing… pic.twitter.com/9a7p31em82

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) May 22, 2023

Curtea Supremă a Rusiei a admis în luna marie o cerere a procurorului general Igor Krasnov de recunoaștere a Legiunii Libertatea Rusiei drept organizație teroristă, relatează RIA Novosti, citată de The Moscow Times.

Parte a forțelor armate ucrainene, Legiunea Libertatea Rusiei a fost înființată în urmă cu puțin peste un an cu scopul declarat de a elibera regiunile ocupate din Ucraina și de a răsturna „regimul dictatorial al lui Vladimir Putin”, potrivit manifestului său.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Vameșii vor fi dotați cu camere video corporale; Proiectul este testat la PTF Leușeni
  • VIDEO // Au pretins 5 .000 de euro de la doi moldoveni în Germania, amenințându-i și șantajându-i. Doi suspecți, reținuți de Poliție
  • VIDEO // Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție. Un escroc condamnat la ani grei de închisoare a încercat să scape de oamenii legii
  • Maia Sandu anunță Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, pentru al patrulea an consecutiv
  • Accidentul de la Boldurești: IGP anunță că angajați de la IP Nisporeni au fost demiși, iar unul s-a ales cu mustrare
  • VIDEO // A urcat beat și fără permis la volanul unui automobil luat în chirie. Un tânăr din Ungheni, documentat de autorități
  • VIDEO: CNA desfășoară percheziții într-un dosar de corupție; Sunt implicați avocați, polițiști și un fost judecător al CSJ
  • VIDEO / Un pușcăriaș și-a pus capăt zilelor, după ce a fost șantajat de alți deținuți. Poliția a descins cu percheziții în trei penitenciare
  • Termoelectrica anunță despre inițierea procesului de deconectare a clădirilor de la agentul termic
  • VIDEO | Un pod din SUA s-a prăbușit, după ce a fost lovit de o navă cargo. Mai multe mașini au căzut în râu