Știrinews.24.md
20 Septembrie 2022, 11:30
254

VIDEO | Poliția anunță că persoanele care se află la moment în corturile din fața Parlamentului au un comportament antisocial, blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, aruncă deșeuri în locuri publice

Persoanele care se află la moment în corturile instalate admit careva nereguli, comportament antisocial, inclusiv blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii, anunță Poliția.

În acest context, îndemnăm organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, mai mult,să aibă grijă de persoanele vârstnice, bolnave, să nu admită încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane. Menționăm că până la moment au fost înregistrate câteva cazuri când forțele de ordine au solicitat intervenția medicilor.

VIDEO | Poliția anunță că persoanele care se află la moment în corturile din fața Parlamentului au un comportament antisocial, blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, aruncă deșeuri în locuri publice

Totodată, forțele de ordine au informat Primarul General al capitalei despre încălcările care se admit, pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii, se anunță în comunicat.

Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

La fel, forțele de ordine nu îngrădesc că participanții să fie asigurați cu hrană și alte articole necesare conform vremii de afară, în limita numărului de corturi instalate și persoane care se află în acestea.

Reprezentanții partidului Șor au montat, duminică, 18 septembrie corturi în fața Parlamentului. Potrivit datelor poliției luni, 19 septembrie au fost amenajate 120 de corturi pe trotuar.

Ilan Șor, condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

În iulie 2022, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), au efectuat mai multe percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”. Atunci, CNA anunța că în primul semestru al anului curent, Partidul Politic „ȘOR” ar fi efectuat plăți în sumă de 600 000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228 000 de lei.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Maia Sandu a discutat cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola
  • CSE a dispus prelungirea autorizației de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița
  • O nouă rută de troleibuz pentru locuitorii orașului Durlești. Când va fi lansată și ce itinerar va avea
  • Încasări de peste 40 de miliarde de lei la Bugetul Public Național în 9 luni ale anului
  • Expoziție a construcțiilor ilegale, inaugurată de PAS: „Ceban adună bani pentru partid prin protejarea schemelor imobiliare”
  • VIDEO // Tânăr și neliniștit. Un șofer de 24 de ani din raionul Ungheni, prins beat și fără permis de conducere
  • Falsuri și destabilizări. Rușii anunță „o mobilizare” generală în Moldova, care i-a prin surprindere autoritățile
  • Ministrul britanic pentru Europa, Leo Docherty, vine la Chișinău
  • VIDEO A fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel pentru Medicină. Ce descoperire a făcut
  • Schema prin care un bărbat a pus mâna pe un apartament din centrul capitalei. Individul, trimis pe banca acuzaților