Știrinews.24.md
24 Mai 2023, 11:40
52

VIDEO // Lukașenko, după speculațiile că e grav bolnav: „Nu am de gând să mor”

VIDEO // Lukașenko, după speculațiile că e grav bolnav: „Nu am de gând să mor”

Televiziunea publică din Belarus a publicat primele imagini cu președintele țării, Aleksandr Lukașenko, după speculațiile potrivit cărora acesta ar fi fost grav bolnav.

Dictatorul de la Minsk a spus, în cadrul unei întâlniri oficiale, că „nu are de gând să moară” și că a avut doar un adenovirus, transmite Digi24.

„Băieți, eu nu voi ierta pe nimeni, pe nimeni, dacă cineva se gândește că m-am pregătit să mor, liniștiți-vă. Nu e nimic altceva decât o părere a rețelelor sociale și a Telegramului”, a spus el, potrivit imaginilor publicate pe canalul de Telegram Nexta și canalul Pul Pervogo, canal de stat ce informează despre activităţile lui Lukaşenko.

„Ce am avut eu acolo? Un adenovirus? Acesta se vindecă în trei zile. Dar cum eu nu am avut posibilitatea să mă tratez, pentru că am fost ba în Moscova, ba in Leningrad, ba am fost la subtonic (n.red. ziua muncii de sâmbătă), ba am fost în piață și m-au îmbrățișat cu aceste fete, ba am fost în Gomel, toate astea s-au adunat. De aceea, nu am de gând să mor. Încă vă veți chinui foarte mult. Și vreau ca voi, în sfârșit, să înțegeți: Avem cea mai dificilă situație în jurul nostru”, a continuat el.

Lukaşenko, care conduce cu o mână de fier Republica Belarus de trei decenii, a apărut slăbit în timpul ceremoniilor militare de 9 Mai de la Moscova şi nu a participat la un dineu oferit de Vladimir Putin. Apoi a lipsit de la festivităţile naţionale din Belarus, iar acest lucru a alimentat speculaţii că Lukaşenko ar fi fost internat într-un spital.

Un canal de ştiri de stat din Belarus a publicat săptămâna trecută o fotografie cu Aleksandr Lukaşenko în vizită la ceea ce este prezentat a fi un centru de comandă militar. În imagine, Lukaşenko apare cu un bandaj la mâna stângă, similar cu cel pe care l-a purtat și la parada de 9 mai, din Moscova, ultima oară când a fost văzut în public.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Tânăr bătut, amenințat cu moartea și lăsat fără 9 milioane de lei; Suspecții - doi bărbați din Anenii Noi
  • Ritual de purificare la Bazilica Sfântul Petru, după ce un bărbat a protestat joi dezbrăcat pe altarul principal
  • După catastrofa feroviară din India, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de condoleanțe
  • Cum arată Viaductul după realizarea lucrărilor de reabilitare
  • Catastrofă feroviară în India: Peste 280 de morți și 900 de răniți, după o coliziune între trei trenuri
  • Un băiat de 14 ani a decedat la spital, după ce s-a izbit cu bicicleta de un tractor, la Ștefan Vodă
  • VIDEO | Maia Sandu: Toți oaspeții au spus la unison că summitul a fost un succes, iar acest succes se datorează vouă, oameni ai R. Moldova
  • VIDEO: Joe Biden s-a împiedicat şi a căzut la un eveniment din Colorado
  • VIDEO: Maia Sandu, Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski, discuție despre următorii pași pe calea europeană
  • VIDEO: Tânără de 20 de ani, lovită de mașină pe trecerea de pietoni în centrul capitalei, chiar sub ochii polițiștilor