Știrinews.24.md
24 Mai 2023, 11:40
82

VIDEO // Lukașenko, după speculațiile că e grav bolnav: „Nu am de gând să mor”

VIDEO // Lukașenko, după speculațiile că e grav bolnav: „Nu am de gând să mor”

Televiziunea publică din Belarus a publicat primele imagini cu președintele țării, Aleksandr Lukașenko, după speculațiile potrivit cărora acesta ar fi fost grav bolnav.

Dictatorul de la Minsk a spus, în cadrul unei întâlniri oficiale, că „nu are de gând să moară” și că a avut doar un adenovirus, transmite Digi24.

„Băieți, eu nu voi ierta pe nimeni, pe nimeni, dacă cineva se gândește că m-am pregătit să mor, liniștiți-vă. Nu e nimic altceva decât o părere a rețelelor sociale și a Telegramului”, a spus el, potrivit imaginilor publicate pe canalul de Telegram Nexta și canalul Pul Pervogo, canal de stat ce informează despre activităţile lui Lukaşenko.

„Ce am avut eu acolo? Un adenovirus? Acesta se vindecă în trei zile. Dar cum eu nu am avut posibilitatea să mă tratez, pentru că am fost ba în Moscova, ba in Leningrad, ba am fost la subtonic (n.red. ziua muncii de sâmbătă), ba am fost în piață și m-au îmbrățișat cu aceste fete, ba am fost în Gomel, toate astea s-au adunat. De aceea, nu am de gând să mor. Încă vă veți chinui foarte mult. Și vreau ca voi, în sfârșit, să înțegeți: Avem cea mai dificilă situație în jurul nostru”, a continuat el.

Lukaşenko, care conduce cu o mână de fier Republica Belarus de trei decenii, a apărut slăbit în timpul ceremoniilor militare de 9 Mai de la Moscova şi nu a participat la un dineu oferit de Vladimir Putin. Apoi a lipsit de la festivităţile naţionale din Belarus, iar acest lucru a alimentat speculaţii că Lukaşenko ar fi fost internat într-un spital.

Un canal de ştiri de stat din Belarus a publicat săptămâna trecută o fotografie cu Aleksandr Lukaşenko în vizită la ceea ce este prezentat a fi un centru de comandă militar. În imagine, Lukaşenko apare cu un bandaj la mâna stângă, similar cu cel pe care l-a purtat și la parada de 9 mai, din Moscova, ultima oară când a fost văzut în public.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Șeful INTERPOL Moldova rămâne după gratii pentru o lună: Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Viorel Țentiu
  • Nu scapă de arest: Bărbatul acuzat de omorul Anei-Maria rămâne după gratii încă 30 de zile
  • Accident grav la Briceni: Un şofer a decedat, iar două femei, spitalizate, după ce au ajuns cu maşina într-un copac
  • 14 localităţi din țară rămân încă în beznă, după intemperiile din ultimele zile: Cetățenii, îndemnați să fie atenți la firele rupte
  • VIDEO O rețea de restaurante din Moldova, perheziționată pentru spălare de bani. Au fost ridicați 19 milioane de lei
  • Socialistul de la șefia raionului Edineț, amendat cu circa 30 mii lei, după ce a atacat un consilier municipal
  • Accident fatal în Capitală: Un bărbat a murit pe loc, după ce două mașini s-au ciocnit față în față
  • O nouă șansă pentru bolnavii de după gratii: Procedura de examinare medicală, simplificată. Decizia Guvernului
  • VIDEO Tâlhărie la Telenești: Au intrat în casa unui bărbat, l-au bătut și i-au furat banii. Indivizii, reținuți
  • Ultima oră! Primăria Capitalei convoacă ședința Comisiei pentru situații excepționale după ploile de aseară