Știrinews.24.md
12 Februarie 2024, 14:10
98

VIDEO // Fabricau acte false și angajau ilegal moldoveni în străinătate; Trei bărbați din Criuleni, reținuți

VIDEO // Fabricau acte false și angajau ilegal moldoveni în străinătate; Trei bărbați din Criuleni, reținuți

Trei bărbați care fac parte dintr-un grup specializat în fabricarea actelor false și angajări frauduloase în străinătate au ajuns pe mâna oamenilor legii. Suspecții, originari din satele Ișnovăț, Miclești și Stețcani din raionul Criuleni, cereau sume de la 250 de euro în sus.

Oamenii legii au stabilit că grupul specializat în fabricarea actelor false și angajări frauduloase în străinătate și-a început activitatea ilegală în anul 2020. Indivizii identificau persoane din familii social vulnerabile și le informau despre realizarea actelor de identitate românești în vederea accesului la piața muncii din țările Uniunii Europene. Pentru obținerea acestor acte false, suspecții primeau sume de la 250 de euro în sus.

La fel, membrii grupului ofereau și oportunități de angajare în străinătate, în special în sectorul construcțiilor. Persoanele care nu aveau actele necesare le puteau obține cu condiția să achite între 200 și 500 de euro.

„Pentru a fi considerate eligibile, persoanele care acceptau aceste condiții erau obligate să furnizeze fotografii și date personale în format electronic pentru confecționarea actelor de identitate false. Ulterior, actele erau prezentate de intermediari la locul de muncă, după ce persoanele respective ajungeau deja în străinătate. Pe baza acestor documente se încheiau contracte de muncă și se deschideau conturi bancare. Firmele la care erau angajate persoanele erau înregistrate în Lituania sau Serbia, cu prestarea serviciilor în domeniul construcțiilor în Germania”, precizează Poliția într-un comunicat.

Unul dintre cei trei suspecți, care avea rolul de conducere a grupării, a primit arest pentru 30 de zile, cel de-al doilea pentru 72 de ore, iar al treilea este cercetat în stare de libertate și cooperează cu ancheta.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, iar pedeapsa constituie amendă de până la 32 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Polițiștii din Criuleni întreprind în continuare măsuri pentru identificarea altor persoane implicate.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Accident grav la Sîngera // Polițista care a urcat băută la volan și a spulberat trei pietoni pe trotuar, condamnată la închisoare
  • VIDEO Viorica Puica a trecut cu succes filtrul Comisiei Vetting. Raportul, aprobat de CSM
  • Fostul șef al CFM, trimis în judecată după ce ar fi închiriat ilegal locomotive din regiunea transnistreană. Prejudiciul depășește 5 milioane de lei
  • VIDEO // Țigări, arme și droguri, depistate la Drochia. Cinci persoane, cercetate penal
  • Sportivi moldoveni, pe podium în Germania. Au obținut 2 medalii la Grand Prix-ul IBSA de para-judo
  • VIDEO // Iulia Navalnia anunță că va continua lupta lui Alexei Navalnîi ei pentru o Rusie liberă. „Vladimir Putin mi-a ucis soțul”
  • VIDEO // A furat un inel de peste 100 mii de lei dintr-un magazin de bijuterii din capitală. Tânăra, cercetată penal
  • VIDEO Tractoare abandonate pe traseul Leușeni. Poliția: Ambulanța nu poate ajunge la un pacient bolnav
  • LIVE // Ședința plenară a Parlamentului din 15 februarie. Deputații ar urma să denunțe alte trei acorduri încheiate pe platforma CSI
  • Permise de conducere false // INI și „Fulger” au descins cu percheziții la mai multe școli auto din sudul R.Moldova