Știrinews.24.md
28 August 2022, 18:03
3905

VIDEO: Doi zgârie-nori construiţi ilegal, demolaţi în 9 secunde; Momentul în care turnurile gemene din India se prăbuşesc

VIDEO: Doi zgârie-nori construiţi ilegal, demolaţi în 9 secunde; Momentul în care turnurile gemene din India se prăbuşesc

Autorităţile din India au evacuat, duminică, mii de oameni din locuinţele lor, în pregătirea unor demolări de proporţii. Doi zgârie-nori cu câte 40 de etaje, situaţi la periferia capitalei New Delhi, au fost puşi la pământ în doar nouă secunde, lăsând în urma lor un nor de praf şi zeci de mii de tone de moloz.

Două clădiri, turnuri-gemene, înalte de 103 metri şi având fiecare 40 de etaje, au fost demolate de autorităţile indiene, într-o operaţiune care a durat mai puţin de 10 secunde. Blocurile de apartamente situate la periferia capitalei New Delhi au fost puse la pământ în cadrul celei mai ample operaţiuni de acest fel din ţara asiatică. Potrivit CNN, sunt cele mai mari structuri demolate vreodată în India.

Curtea Supremă din India a decis, anul trecut, că firma de construcţii care s-a ocupat de înălţarea celor doi zgârie-nori - Apex şi Ceyane - au încălcat mai multe "norme esenţiale", motiv pentru care clădirile au fost rase de pe faţa pământului. Pentru acest lucru au fost folosite peste 3.700 de kilograme de material explozibil. Explozia controlată a avut loc la marginea unei autostrăzi extrem de populate, care face legătura între New Delhi şi cel mai populat stat indian, Uttar Pradesh.

Până duminică dimineaţa, turnurile au fost îmbrăcate în folii plasticate albe, iar poliţiştii izolaseră deja perimetrul, scrie observatornews.ro. Rezidenţii au fost evacuaţi şi nu se vor putea întoarce în casele lor decât la cel puţin cinci ore de la finalizarea operaţiunii.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO // Tânăr și neliniștit. Un șofer de 24 de ani din raionul Ungheni, prins beat și fără permis de conducere
  • Falsuri și destabilizări. Rușii anunță „o mobilizare” generală în Moldova, care i-a prin surprindere autoritățile
  • VIDEO A fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel pentru Medicină. Ce descoperire a făcut
  • Schema prin care un bărbat a pus mâna pe un apartament din centrul capitalei. Individul, trimis pe banca acuzaților
  • Zelenski anunță eliberarea a două localități din regiunile anexate ilegal de Putin
  • Anexat ilegal de Rusia, eliberat în mai puțin de 12 ore. Ucrainenii au intrat în orașul Liman
  • Motivul pentru care Gazprom a limitat livrările de gaze naturale pentru RM; Spânu: Nu considerăm că este argumentat
  • VIDEO | Momentul când soldații ucraineni ridică steagul în orașul Liman, în care militarii ruși au fost încercuiți
  • Biden, după ce Putin a anexat ilegal bucăți din Ucraina: „Nu poate ocupa teritoriile vecinilor săi și să scape cu asta”
  • VIDEO | Un participant activ la acțiunile de protest din centrul capitalei a fost reținut. Acesta a fost anunțat în urmărire penală de mai multe Inspectorate de poliție