Știrinews.24.md
24 Mai 2023, 12:37
37

VIDEO // Doi adolescenți, reținuți după ce au fost ridicate droguri de 1,5 milioane de lei

VIDEO // Doi adolescenți, reținuți după ce au fost ridicate droguri de 1,5 milioane de lei

Doi adolescenți de 17 ani din Fălești au reținuți de ofițerii Direcției „Nord” a INI și procurorii PCCOCS după ce de la aceștia au fost ridicate circa 1,5 kilograme de droguri de tip PVP („sare”).

De asemenea, oamenii legii au ridicat de la bănuiți și 0,5 kilograme de marijuana, aparat pentru consumarea drogurilor, dar și pliculețe pentru vânzarea lor. Drogurile au fost ridicate în cadrul perchezițiilor la apartamentele pe care cei doi le închiriau în Bălți, pentru facilitarea traficului de droguri. Bănuiții erau instruiți de alți membri ai grupului infracțional să-și schimbe apartamentele o dată la trei-patru zile, pentru ca să-și camufleze activitatea infracțională.

Cei doi își făceau studiile – unul în clasa a zecea de liceu, iar altul – în instituție de învățământ secundar profesional. Pentru asigurarea reușitei în traficul de droguri, aceștia comunicau cu clienții pe internet, prin intermediul aplicației securizate „Telegram.”

Primul bănuit a fost reținut în flagrant, cu lopata și drogurile pe care tocmai le dezgropase din locația indicată de alți membri ai grupului criminal organizat, pentru ca să le repartizeze ulterior în cantități mai mici clienților. Anterior, acesta le vânduse cantități de droguri și unor agenți de poliție sub acoperire – fapte incluse în dosarul penal în calitate de probă.

Cel de-al doilea bănuit a fost reținut urmare a perchezițiilor efectuate, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, ambii au fost plasați în arest preventiv, în izolatorul de detenție preventivă din Bălți. Investigațiile continuă și în privința altor membri ai grupului infracțional, timp în care cei doi învinuiți beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO: Tânăr bătut, amenințat cu moartea și lăsat fără 9 milioane de lei; Suspecții - doi bărbați din Anenii Noi
  • Scriitoarea Teodora Rotaru a fost decorată de către Maia Sandu cu medalia „Meritul Civic”
  • Terenuri, mașini, construcții și capitaluri sociale, în valoare de 5,4 milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI a CNA
  • Ritual de purificare la Bazilica Sfântul Petru, după ce un bărbat a protestat joi dezbrăcat pe altarul principal
  • Activitatea PTF Leova-Bumbăta a fost întreruptă pe 4 iunie 2023
  • Regele Charles, la picnic cu românii din Valea Zălanului. A fost întâmpinat cu flori, dulceaţă şi bucurie (FOTO
  • După catastrofa feroviară din India, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de condoleanțe
  • Cum arată Viaductul după realizarea lucrărilor de reabilitare
  • Catastrofă feroviară în India: Peste 280 de morți și 900 de răniți, după o coliziune între trei trenuri
  • Moarte misterioasă, în raionul Soroca: Un italian a fost găsit zăcând fără suflare în curtea concubinei sale