Știrinews.24.md
26 Februarie 2024, 18:16
60

VIDEO CSP pune „pe pauză” rezultatele concursului pentru funcția de Procuror General. Ce s-a întâmplat la ședință

VIDEO CSP pune „pe pauză” rezultatele concursului pentru funcția de Procuror General. Ce s-a întâmplat la ședință

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de luni, 26 februarie curent, la care urma să fie aprobate rezultatele concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, a fost amânată pentru ziua de miercuri, 28 februarie curent. Decizia a fost luată după ce actualul procuror, Ion Munteanu, dar și pretendentul la șefia PG, Igor Demciucin, au depus câteva cereri care urmează a fi examinate de membrii CSP.

În speță, Munteanu solicită să-i fie prezentate fișele sale în care a fost evaluat de către membrii CSP. Între timp, Demciucin a solicitat publicarea fișelor de evaluare a tuturor candidaților, dar și transmiterea către Comisia de evaluare a procurorilor (Comisia Vetting) informațiile cu privire la candidatura sa, în vederea evaluării externe a integrității etice și financiare, de rând cu informațiile cu privire la candidatul Octavian Iachimovschi.

După o pauză, ședința CSP a fost amânată pentru data de 28 februarie, întrucât Igor Demciucin se află într-o vizită de studiu în străinătate, iar plenul CSP ar urma să ia legătură cu acesta în format online.

Amintim că joi seara, 22 februarie curent, Octavian Iachimovschi a fost propus de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru a trece Comisia Vetting. în procesul de selectare a candidatului pentru funcția de Procuror General al Republicii Moldova.

Între timp, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a depus la CSP două cereri, una prin care a cerut eliberarea copiilor fișelor de evaluare a candidaților, completate de membrii CSP, iar a doua – publicarea lor pe site-ul CSP. Procurorul general interimar a menționat că nu are niciun dubiu referitor la „corectitudinea acordării punctajului”.

Și Igor Demciucin, pretendent la șefia Procuraturii Generale, pune la îndoială rezultatele concursului public desfășurat. Acesta a depus trei cereri în dimineața zilei de luni, 26 februarie curent, la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Demciucin solicită plenului CSP să exludă fișele de evaluare a candidaților la funcția de Procuror General, completate de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru și președintele CSP, Dumitru Obadă, dar și transmiterea către Comisia de evaluare a procurorilor (Comisia Vetting) informațiile cu privire la candidatul Igor Demciucin, în vederea evaluării externe a integrității etice și financiare, de rând cu informațiile cu privire la candidatul Octavian Iachimovschi.

DOC Igor Demciucin pune la îndoială rezultatele concursului de la Procuratura Generală. Cererile depuse la CSP

Ion Munteanu căruia îi scapă funcția de procuror general din mâini, cu cereri la CSP: „Doar vreau să mă conving că…”

ULTIMA ORĂ! Octavian Iachimovschi, candidat la funcția de procuror general, propus de CSP pentru a trece vettingul

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO | Iranul a lansat primul atac direct împotriva Israelului. Explozii deasupra Ierusalimului; SUA, UK și Iordania au doborât drone iraniene lansate spre Israel
  • Vot FINAL: Producătorii de cereale vor beneficia de credite oferite de stat pentru lucrările din această primăvară
  • Raport audiat în Parlament: Numărul petițiilor depuse la Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, în creștere
  • Detenție pe viață pentru că și-a abuzat sexual fiicele vitrege de 8 și 10 ani
  • Accidentul de la Măgdăcești // Șoferul camionului, reținut pentru 72 de ore
  • Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski la summit-ul de la Vilnius: „Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina”
  • UE și Organizația Internațională a Muncii oferă un suport de 2 mil. de euro pentru reformarea pieței muncii din RM
  • Parlamentul a aprobat raportul de activitate al CA pentru anul 2023
  • Participarea R. Moldova în Programul EaSI, discutată de Maia Sandu cu directorul OIM și Comisarul european pentru locuri de muncă
  • 14 persoane, transportate la spital în urma accidentului grav de la Măgdăcești. Poliția anunță cum s-a întâmplat totul