Știrinews.24.md
5 August 2022, 15:19
582

Vicepreședintele Parlamentului: „Pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, R.Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei”

Pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, Republica Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei. De această părere este vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi.

Potrivit politicianului, autoritățile vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a sprijini populația, însă Chișinăul nu poate accepta uciderea oamenilor din Ucraina.

Vicepreședintele Parlamentului: „Pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, R.Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei”

Aud tot mai des opinia că conducerea țării trebuie să meargă la Moscova să obțină un preț mai mic la gazele naturale. Trebuie să înțelegem cu toții: pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, Republica Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Pentru gaz mai ieftin, trebuie să sprijinim uciderea oamenilor în țara vecină. Să ne aliniem celor care comit aceste crime. Să ne mânjim cu sângele vecinilor noștri. Aceasta este condiția obținerii unui preț mai mic pentru gazul rusesc astăzi. Noi nu putem face așa ceva. Ne vom mobiliza, ne vom solidariza și vom rezista. În sezonul rece, Guvernul va oferi sprijin cetățenilor pentru care povara acestui preț va fi prea mare”, a scris el.

Popșoi susține că prețul înalt plătit pentru gaz este și prețul pe care il plătim pentru neadmitrea atragerii Republicii Moldova în acest război tragic.

Împreună vom trece de iarna care vine. Nu va fi ușor, dar vom rezista - și vom rămâne oameni”, a adăugat el.

Anterior, și Maia Sandu a declarat că un contract cu Gazprom privind livrarea gazelor naturale la un preț mai mic a fost imposibil.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Turcia: Erdogan depune jurământul pentru un nou mandat de cinci ani
  • Zelenski: Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia
  • 11 deputați, sancționați pentru absențe nemotivate; Cei din fracțiunea „Șor” rămân în topul celor care chiulesc de la muncă
  • Șor, Plahotniuc și… încă cine? Lista persoanelor acuzate de destabilizări în Moldova, sancționate de Canada
  • Prim-ministrul Marii Britanii a anunțat un nou sprijin pentru Moldova. Ar fi vorba despre 10,5 milioane de lire sterline
  • VIDEO | Maia Sandu: Toți oaspeții au spus la unison că summitul a fost un succes, iar acest succes se datorează vouă, oameni ai R. Moldova
  • Premierul ceh, Petr Fiala: Cehia va deschide oficiul unui atașat militar în Republica Moldova
  • Macron, la Summit-ul CPE de la Bulboaca: Aderarea Republicii Moldova la UE nu este doar realizabilă, ci este un fapt care urmează să fie împlinit
  • Peste 4000 de ucraineni au intrat în R. Moldova în ultimele 24 de ore, inclusiv 1195 de copii
  • Zi cu emoții pentru absolvenți: Elevii alolingvi susțin astăzi primul examen de bacalureat