Știrinews.24.md
23 Noiembrie 2022, 17:29
45

Vasnețov, convocat la MAEIE pe tema penelor de curent provocate în Moldova după bombardamentele Rusiei în Ucraina

Vasnețov, convocat la MAEIE pe tema penelor de curent provocate în Moldova după bombardamentele Rusiei în Ucraina

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat pentru a oferi explicații după ce Republica Moldova a rămas fără curent electric din cauza bombardamentelor Rusiei asupra sistemului energetic al Ucrainei. Anunțul a fost făcut de MAEIE.

"Bombardamentele brutale ale Rusiei în Ucraina continuă să producă consecințe dramatice în țara noastră.

Astăzi, când avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara, inclusiv în capitala Chișinău, ministrul de externe Nicu Popescu a solicitat de urgență să fie convocat la MAEIE, ambasadorul rus în Republica Moldova, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate", se menționează în comunicatul emis de Ministerul de Externe de la Chișinău.

MAEIE anunță că a transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii noștri despre impactul major al acestei situații.

"Diplomația de la Chișinău punctează că Moldova rămâne de partea lumii libere iar acest război trebuie oprit cât mai repede", se menționează în comunicatul emis de MAEIE.

Menționăm că premier Energy a informat că s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc, iar operatorii de distribuție lucrează pentru a reconecta energia electrică. 

Este a doua oară, în ultimele 30 de zile, când Nicu Popescu a dispus convocarea la MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Putin, uimit de faptul că R.Moldova își depozitează gazele naturale în Ucraina
  • Guvernul a aprobat Bugetul de Stat pentru anul 2023 la doar câteva ore după ce a fost supus consultării
  • Dosar de spălarea banilor: Au fost efectuate percheziții la 12 bănuiți din Moldova. Ce au găsit procurorii
  • Percheziții în România, R. Moldova și Suedia la o grupare internațională care spăla milioane de euro din fraude informatice
  • Zece școli din Republica Moldova vor fi dotate cu echipament performant pentru studii aprofundate în domeniul IT
  • Banca Europeană de Investiții va oferi un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor din R. Moldova
  • Criza energetică mobilizează autoritățile. Până în 2025 Moldova va avea două noi centrale termoelectrice
  • Criza energetică din R. Moldova, discutată de Maia Sandu și Secretarul de Stat pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm
  • Companie multimiliardară din Emirate își retrage intenția de a investi în R. Moldova
  • N.Popescu, despre racheta de la Briceni: Încă o demonstrație a modului în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează securitatea RM