Știrinews.24.md
8 Mai 2023, 15:33
60

Val de atacuri cu rachete în Ucraina. Rușii au lovit Kievul și Odesa

Val de atacuri cu rachete în Ucraina. Rușii au lovit Kievul și Odesa

Atac de amploare cu rachete asupa mai multor ținte din Ucraina. În Kiev au fost raportate explozii, iar apărarea antiaeriană a doborât 30 de drone. O rachetă rusească a lovit și un depozit de alimente din Odesa.

Cel puțin cinci persoane au fost rănite în atacurile de la Kiev, a anunțat primarul Vitali Kliciko. Trei dintre acestea au fost rănite în urma exploziilor dintr-un cartier rezidențial, iar alte două în urma prăbușirii unor drone, scrie The Guardian, citează digi24.ro.

#Drone shot down in #Kyiv amid early morning attack by Russians ???????? pic.twitter.com/cSXFdMlkgF

— Oleks Taran (@ollleks) May 8, 2023

Rămășițele unor astfel de aparate au căzut pe o pistă a unui aeroport din oraș, iar alte fragmente au lovit o clădire cu două etaje și acoperișul unui bloc.

Administrația militară a orașului Kiev a raportat că cel puțin 30 de drone au fost doborâte deasupra capitalei. Au mai fost avariate șapte mașini.

Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene a raportat că un depozit de alimente din Odesa a fost distrus după ce rușii au lansat din avion rachete de tip Kh-22. În urma loviturii a rezultat un incendiu care s-a întins pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați. Nu au fost raportate victime.

Alertele de raid aerian au răsunat ore în șir peste aproximativ două treimi din Ucraina. Presa locală a raportat explozii în regiunea de sud a Hersonului și în regiunea Zaporojia din sud-est.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ucraina va boicota competițiile UEFA la care vor participa echipe din Rusia
  • Doi tineri, din R.Moldova și Ucraina, depistați la trecerea frontierei cu acte false; Le-au cumpărat prin intermediari
  • Ministerul rus al Apărării publică imagini cu comandantul Flotei ruse a Mării Negre despre care Ucraina spune că e mort
  • „Aici a picat, direct în vamă!”. Rușii au atacat din nou la granița cu România, în apropiere de Isaccea, Tulcea
  • Oficialii SUA anunță sosirea primului tanc american Abrams în Ucraina
  • Ucraina afirmă că l-a ucis pe comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră
  • Resturile unei rachete ar fi căzut în regiunea transnistreană
  • Regiunea Odesa, atacată cu drone și rachete de ruși. Infrastructura portuară a fost avariată
  • Ucraina revendică o „lovitură reuşită” asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră
  • VIDEO // Ucrainenii au lovit sediul flotei ruse de la Marea Neagră în plină zi. Guvernatorul Sevastopolului le cere oamenilor să evite centr