Știrinews.24.md
3 Decembrie 2023, 19:26
74

UPDATE // Oamenii din satul Aluatu, raionul Taraclia, nu se grăbesc să-și aleagă primarul: Câți au votat până la ora 18:00

UPDATE // Oamenii din satul Aluatu, raionul Taraclia, nu se grăbesc să-și aleagă primarul: Câți au votat până la ora 18:00

UPDATE, 18:30 // Până la ora 18:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 77 de alegători, ceea ce reprezintă 10,04% (41 de bărbați și 36 de femei), potrivit CEC.

UPDATE, 15:09 // Până la ora 15, la vot s-au prezentat 55 de alegători sau 7,17% (30 de bărbați și 25 de femei).

UPDATE, 12:18 // Către ora 12:00, a fost înregistrată o participare de 4,69% (36 de alegători), dintre aceștia 20 sunt bărbați și 16 femei. Procesul de vot decurge fără incidente.

UPDATE, 09:20 // Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în satul Aluatu, raionul Taraclia, unde astăzi are loc turul doi pentru alegerea primarului, se desfășoară în regim normal. Până la ora 09:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 6 alegători sau 0,78% din cei înscriși în listele electorale.

În satul Aluatu din raionul Taraclia se desfășoară astăzi turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului localității. În Aluatu este deschisă o singură secție de votare, pe listele electorale de bază fiind incluși 770 de alegători, potrivit CEC.

Pentru mandatul de primar candidează concurenții electorali din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării” și a Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Secția de vot va fi deschisă în intervalul 07:00 și 21:00.

Pentru acest scrutin au fost tipărite 768 buletine de vot (500 în limba română și 268 în limba rusă).

Pentru ca alegerile să fie declarate valabile, la ele trebuie să participe cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu și în ziua alegerilor, până la ora 14:00. Aceasta trebuie să fie însoțită de un certificat medical.

Amintim că, urmare a organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constat că în 8 localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia. După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie 2023, în această localitate, niciunul dintre cei trei candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, pentru a fi ales din primul tur, ce a condus la organizarea turului doi de scrutin.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Recean, către fermieri: Producătorii agricoli vor putea accesa de urgență un credit de până la 500 mii lei pe care statul îl va garanta
  • Lista armelor de foc și munițiilor interzise va fi extinsă. Un proiect de lege în acest sens, votat de Parlament în prima lectură
  • VIDEO | Un bărbat suspectat de tentativă de omor asupra unui polițist a fost reținut de oamenii legii
  • O tânără din raionul Ocnița, anunțată dispărută de două zile
  • Agricultorii protestatari: vama Leușeni va rămâne blocată până la inițierea dialogului cu autoritățile
  • Locuitorii din Bubuieci și-au ales primarul. Candidatul PAS, Alexei Percemlî, a câștigat alegerile repetate
  • ULTIMA ORĂ | Fragmente de dronă, depistate în raionul Vulcănești. Poliția de Frontieră: Nu prezintă pericol pentru comunitate!
  • Alegeri repetate la Bubuieci // Peste o mie de alegători au votat până la ora 15:00
  • Acte falsificate cu scopul de a intra în posesia loturilor din pădurea Durlești; Oamenii legii au descins cu percheziții
  • Raionul Cahul intră în carantină după înregistrarea unui caz de pestă porcină. Ce restricții au fost impuse