Știrinews.24.md
31 Mai 2023, 16:59
66

Ungaria cere Comisiei Europene să prelungească restricţiile cu privire la importul de cereale din Ucraina

Ungaria cere Comisiei Europene să prelungească restricţiile cu privire la importul de cereale din Ucraina

Ungaria a cerut Comisiei Europene să prelungească restricţiile cu privire la importul de cereale şi oleaginoase din Ucraina în cele cinci state membre din Europa de Est, cel puţin până la finele lui 2023, a declarat secretarul de stat în Ministerul ungar al Agriculturii, Zsolt Feldman, scrie Agerpres, cu referire la Reuters.

Cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor europeni ai Agriculturii, Zsolt Feldman a spus marţi seara că Ungaria a cerut de asemenea Bruxelles-ului să ofere sprijin financiar extraordinar pentru a facilita livrările de cereale, în ideea de a goli silozurile pentru fermierii locali, înainte de recolta din acest an.

„Interesul nostru este ca recoltatul din Ungaria să poată fi finalizat în siguranţă iar fermierii ungari să poată să îşi vândă produsele", a spus Zsolt Feldman.

Pe data de 2 mai, Uniunea Europeană a impus restricţii, până pe data de 5 iunie, pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe din floarea soarelui provenite din Ucraina, în ideea de a diminua oferta în exces de cereale în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Aceste ţări s-au plâns că cerealele ieftine din Ucraina fac producţia locală neprofitabilă.

Executivul comunitar a spus că în această perioadă, grâul, porumbul, rapiţa şi seminţele din floarea soarelui provenite din Ucraina vor putea fi vândute în orice altă ţară din blocul comunitar.

Comisia a informat că ar putea extinde restricţiile la importurile de cereale din Ucraina şi dincolo de 5 iunie, dacă situaţia excepţională va continua.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ucraina revendică o „lovitură reuşită” asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră
  • VIDEO // Ucrainenii au lovit sediul flotei ruse de la Marea Neagră în plină zi. Guvernatorul Sevastopolului le cere oamenilor să evite centr
  • Ucraina primește încă 1,5 miliarde de euro de la UE pentru acoperirea nevoilor imediate de finanțare
  • Președintele Poloniei spune că disputa cu Ucraina privind cerealele nu va afecta „semnificativ” relațiile dintre cele două țări
  • În Ucraina a fost permisă scrierea cuvintelor „Rusia”, „Moscova” sau „Imperiul Rus” cu litere mici
  • Ultima oră! Ministra Justiției îi cere demisia membrului CSM, Iulian Muntean, învinuit într-un dosar de corupție
  • Ucraina a lansat un atac „masiv” cu rachete împotriva bazei rusești Saki din Crimeea. SBU: „Loviturile au provocat daune serioase echipamentelor ocupanților”
  • FOTO O copilă din Ștefan Vodă, dispărută în luna august, este de negăsit! Poliția cere ajutorul cetățenilor
  • OFICIAL // Procurorul general cere ridicarea imunității parlamentare a deputatului Irina Lozovan
  • Polonia nu mai vrea să livreze arme Ucrainei, în plin conflict legat de cereale