Știrinews.24.md
6 Ianuarie 2023, 15:26
72

Un tren cu soldați ruși și echipamente de război a sosit în Belarus, iar Lukașenko a vizitat o bază militară

Un tren cu soldați ruși și echipamente de război a sosit în Belarus, iar Lukașenko a vizitat o bază militară

Un tren transportând trupe ruseşti şi echipamente a sosit în Belarus, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Minsk, informează Agerpres care citează Reuters. Totodată, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a vizitat, tot vineri, o bază militară unde sunt staţionate trupele ruse, a mai anunţat ministerul, citat de Digi24.

În timpul întâlnirii de la baza militară, Lukaşenko şi un reprezentant nenumit al armatei ruse au discutat despre exerciţiile militare comune ale celor două ţări, a informat vineri Ministerul Apărării de la Mink.

„În acest stadiu, unităţi ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse sunt gata să îndeplinească sarcinile aşa cum a fost intenţionat”, adaugă ministerul.

Belarus, aliat apropiat al Moscovei, a declarat joi că va primi mai multe arme şi echipamente din Rusia în timp ce cele două ţări îşi intensifică cooperarea militară.

Acest lucru a stârnit îngrijorarea că Belarus ar putea fi folosit ca post de lansare pentru a ataca Ucraina din nord, notează Reuters.

Minskul spune că nu va intra în război în Ucraina, dar Rusia a folosit Belarus ca rampă de lansare pentru invazia sa din 24 februarie şi continuă să folosească spaţiul aerian belarus pentru lovituri de drone şi rachete, afirmă Kievul.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Aprobat de Guvern. Alocații lunare pentru veteranii de război de 1250 de lei, iar celor cu dizabilități severe - 2 050 de lei
  • Emmanuel Macron susține că trimiterea de trupe în Ucraina nu poate fi exclusă: Vom face totul pentru ca Rusia să nu poată câștiga acest război
  • Cel puţin 31.000 de militari ucraineni au fost ucişi în doi ani de război, anunţă Volodimir Zelenski în premieră
  • Igor Grosu și Dorin Recean, mesaj la doi ani de război în Ucraina: Vom continua să fim de partea binelui
  • VIDEO Mama lui Navalnîi îi acuză pe anchetatorii ruși că au șantajat-o să-și înmormânteze fiul în secret. Ce scrie pe certificatul de deces?
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina
  • Mama lui Navalnîi a sosit la închisoarea din regiunea arctică, unde a murit liderul opoziţiei ruse
  • FOTO // Colete din Belarus, cu ciuperci și 720 de capsule cu suplimente cu efect psihotrop
  • Ambasadorul Ucrainei la București: Rusia reprezintă o amenințare militară pentru România, R. Moldova și alte state din regiune