Știrinews.24.md
6 Ianuarie 2023, 15:26
53

Un tren cu soldați ruși și echipamente de război a sosit în Belarus, iar Lukașenko a vizitat o bază militară

Un tren cu soldați ruși și echipamente de război a sosit în Belarus, iar Lukașenko a vizitat o bază militară

Un tren transportând trupe ruseşti şi echipamente a sosit în Belarus, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Minsk, informează Agerpres care citează Reuters. Totodată, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a vizitat, tot vineri, o bază militară unde sunt staţionate trupele ruse, a mai anunţat ministerul, citat de Digi24.

În timpul întâlnirii de la baza militară, Lukaşenko şi un reprezentant nenumit al armatei ruse au discutat despre exerciţiile militare comune ale celor două ţări, a informat vineri Ministerul Apărării de la Mink.

„În acest stadiu, unităţi ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse sunt gata să îndeplinească sarcinile aşa cum a fost intenţionat”, adaugă ministerul.

Belarus, aliat apropiat al Moscovei, a declarat joi că va primi mai multe arme şi echipamente din Rusia în timp ce cele două ţări îşi intensifică cooperarea militară.

Acest lucru a stârnit îngrijorarea că Belarus ar putea fi folosit ca post de lansare pentru a ataca Ucraina din nord, notează Reuters.

Minskul spune că nu va intra în război în Ucraina, dar Rusia a folosit Belarus ca rampă de lansare pentru invazia sa din 24 februarie şi continuă să folosească spaţiul aerian belarus pentru lovituri de drone şi rachete, afirmă Kievul.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Război în Ucraina: Orașul Avdiivka devine asemănător unui loc din filmele post-apocaliptice
  • Putin: Rusia şi China nu creează o alianţă militară
  • Regiunea Kiev - Un liceu și două cămine au fost bombardate de ruși noaptea trecută. Trei morți și șapte răniți în urma atacului cu drone
  • STOP CADRU Presa Kremlinului transmite că Vladimir Putin a vizitat orașul ucrainean Mariupol
  • Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război
  • Un spital din nordul țării, dotat cu echipamente în valoare de două milioane de lei, bani donați de Guvernul României
  • Mama soldatului moldovean executat de ruși în pădure a primit Ordinul Steaua de Aur de la președintele Volodimir Zelenski
  • Curtea Penală Internaţională deschide două cazuri de crime de război împotriva Rusiei
  • Donație de echipamente pentru Serviciul Vamal, oferită de Guvernele SUA, Japoniei, Marii Britanii, prin intermediul OIM
  • MAEIE condamnă cu vehemență uciderea cetățeanului moldovean în Ucraina: Faptă ce poate fi calificată drept crimă de război