Știrinews.24.md
2 Iunie 2023, 11:16
106

Un tânăr din RM a încercat să ajungă clandestin în Ucraina; A fost reținut de poliția de frontieră

Un tânăr din RM a încercat să ajungă clandestin în Ucraina; A fost reținut de poliția de frontieră

Poliția de frontieră, în colaborare cu FRONTEX, a înregistrat două incidente la hotar cu Ucraina. Un cetățean al Gerogiei a încercat să intre în RM cu permis de conducere fals, iar un tânăr din RM a încercat să ajungă în Ucraina pe căi ilegale.

Astfel, pe sensul de intrare în R. Moldova, în punctul de trecere a frontierei (PTF) Palanca-Maiaki-Udobnoe s-a prezentat cetățeanul Georgiei la volanul mașinii personale. În cadrul procedurilor de control, printre documente a fost și un permis de conducere, care ar fi emis de autoritățile de baștină. La examinarea minuțioasă a permisului, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au stabilit prezența unor indici vădiți de falsificare. Posesorul actului a declarat că l-ar fi obținut în condiții legale. Șoferul a fost înlăturat de la conducerea vehiculului, iar documentul falsificat i-a fost ridicat.

Prin ocolirea PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, un tânăr din Republica Moldova a încercat să ajungă în Ucraina, întrucât avea interdicție de intrare în țara vecină. Conaționalul a fost observat de către patrula Poliției de Frontieră în timp ce înainta, pe jos, pe drumul Odessa - Reni. La audieri, bărbatul și-a recunoscut intenția de trecere clandestină a frontierei de stat.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ucraina revendică o „lovitură reuşită” asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră
  • Ucraina primește încă 1,5 miliarde de euro de la UE pentru acoperirea nevoilor imediate de finanțare
  • Președintele Poloniei spune că disputa cu Ucraina privind cerealele nu va afecta „semnificativ” relațiile dintre cele două țări
  • Caz șocant la Piața Centrală: Un bărbat a încercat să se sinucidă; Ce spune Poliția
  • Atac armat într-un bar din Suedia; Doi oameni au fost uciși
  • VIDEO // Alertă cu bombă la un liceu din municipiul Bălți. Copiii au fost evacuați din clădire
  • Roaming mai accesibil pentru cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova: Au fost stabilite plafoanele de preț
  • În Ucraina a fost permisă scrierea cuvintelor „Rusia”, „Moscova” sau „Imperiul Rus” cu litere mici
  • Ucraina a lansat un atac „masiv” cu rachete împotriva bazei rusești Saki din Crimeea. SBU: „Loviturile au provocat daune serioase echipamentelor ocupanților”
  • Breaking NEWS // Candidatul la funcția de primar al capitalei, Mihai Bagas, a fost reținut