Știrinews.24.md
17 Martie 2023, 10:10
73

Un spital din nordul țării, dotat cu echipamente în valoare de două milioane de lei, bani donați de Guvernul României

Spitalul Raional Florești a fost dotat cu două aparate de anestezie performante și sisteme care permit o comunicare rapidă între pacienți și personalul medical. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect elaborat de Ministerul Sănătății și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al României, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Instituția nu dispunea de suficiente aparate de anestezie pentru efectuarea tuturor intervențiilor chirurgicale programate și urgente. Odată cu primirea a două aparate cu caracteristici tehnice avansate, calitatea asistenței medicale în timpul operațiilor va fi îmbunătățită considerabil. De asemenea, mai mulți pacienți vor fi operați, astfel încât starea lor de sănătate să nu se agraveze.

Potrivit Ministerului Sănătății, anual, la Spitalul Raional Florești sunt efectuate 1 500 de intervenții care necesită anestezie generală. Având în dotare aceste dispozitive de ultimă generație, medicii își propun să sporească numărul de operații, în mediu până la 2 200.

La fel, cu suportul financiar al Guvernului României, în patru secții ale spitalului – chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, neurologie, terapie generală, au fost instalate sisteme care ușurează comunicarea pacienților cu lucrătorii medicali și contribuie la acordarea în cel mai scurt timp a îngrjirilor.

Bugetul total al proiectului este de două milioane de lei.

Facebook // Ministerul Sănătății
Facebook // Ministerul Sănătății
jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un băiat de 14 ani a decedat la spital, după ce s-a izbit cu bicicleta de un tractor, la Ștefan Vodă
  • Prim-ministrul Marii Britanii a anunțat un nou sprijin pentru Moldova. Ar fi vorba despre 10,5 milioane de lire sterline
  • Norvegia va oferi Republicii Moldova 50 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de premierul norvegian
  • Președintele României: „Moldoveni, nu sunteți singuri”
  • Banca Mondiala a aprobat doua finantari în valoare totală de 95 de milioane de dolari pentru Republica Moldova
  • Președintele României, Klaus Iohannis, participă la Summit-ul Consiliului Europei
  • Summitul CPE. NATO va apăra cerul Moldovei în următoarele două zile
  • Republica Moldova va primi un suport bugetar în valoare de 211 milioane de dolari
  • Guvernul a votat modificări la Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi
  • În ajunul summitului CPE, UE sancționează cinci persoane, între care Ilan Șor și Vlad Plahotniuc. Regimul de sancțiuni a fost creat la propunerea României pentru a contracara acțiunile de destabilizare a R. Moldova