Știrinews.24.md
1 Iunie 2023, 13:02
88

Un respiro pentru Chișinău: Restricțiile de circulație, ridicate, la moment. Toate delegațiile se află la Bulboaca

Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE) informează că, la această oră, restricțiile de circulație au fost ridicate în Chișinău. La moment, toate delegațiile se află la Bulboaca.

„Restricțiile vor fi reinstalate gradual, odată cu finalizarea Summitului.

Unele delegații vor părăsi Republica Moldova astăzi, iar o parte din oficiali va rămâne în țară pentru a participa la întrevederile bilaterale de mâine.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.

GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale”, se arată în comunicat.

Delegații din țările UE și nu doar au fost întâmpinați pe covorul roșu de la Castel Mimi, de către președinta Maia Sandu în cadrul celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, găzduit de Moldova. La moment, are loc deschiderea sesiunii plenare din cadrul Summitului CPE.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns la Castelul Mimi, unde are loc Summitul CPE. Oficialul a fost întâmpinat de președinta Maia Sandu.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Secuirtate, Josep Borrell, a ajuns la Bulboaca unde are loc Summitul European. Oficialul a fost întâmpinat de președinta Maia Sandu.

Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić și prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, au ajuns la Chișinău pentru a participa la Summitul CPE, astăzi, 1 iunie.

Pentru prima dată de la izbucnirea războiului în Ucraina, Volodimir Zelenski se află în Republica Moldova. Președintele ucrainean participă la Summitul Comunității Politice Europene de astăzi, 1 iunie.

Zi istorică în Moldova. În circa o oră, delegații din țările UE și nu doar vor fi întâmpinate pe covorul roșu de la Castel Mimi, în cadrul celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, găzduit de Moldova. La eveniment și-au confirmat prezenta 48 de oficiali, printre ei președintele Franței Emmanuel Macron, președintele Germaniei, Olaf Scholz.

Delegațiile oficiale din Republica Azerbaidjan, Muntenegru și Kosovo se află deja la Chișinău, pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, care se va desfășura mâine, 1 iunie.

Și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, împreună cu Josep Borrel, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/Vicepreședintele Comisiei Europene au ajuns la Chișinău pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie.

Grupul Media pentru Știri de Securitate informează că Charles Michel, Președintele Consiliului European a ajuns la Chișinău împreună cu premierii Regatului Belgiei și Marelui Ducat al Luxemburgului, pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene.

Turcia va fi absentă de la Summitul European. Liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdoğan, care a câștigat un nou mandat de președinte, și-a anulat vizita la Chișinău în ultimul moment.

unimedia.info
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Autoritățile au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea lui Șor
  • Ucraina primește încă 1,5 miliarde de euro de la UE pentru acoperirea nevoilor imediate de finanțare
  • ONG-urile de media condamnă restricțiile ilegale impuse de Tiraspol în raport cu presa și solicită autorităților legitime ale statului să intervină
  • Probe din dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor de către Ilan Șor. Ce sume aloca oligarul fugar pentru activitarea formațiunilor
  • Roaming mai accesibil pentru cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova: Au fost stabilite plafoanele de preț
  • Unei jurnaliste de la Chișinău i s-a interzis intrarea în regiunea transnistreană. Reacția Biroului politici de reintegrare
  • PA, CNA și SIS, percheziții în mai multe locații din țară, în dosare privind finanțarea ilegală a partidelor politice. O persoană reținută și sume mari de bani, ridicate
  • Vot final: Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Credite pentru conservarea energiei” vor fi scutite de TVA și taxe vamale
  • O misiune a Fondului Monetar Internaţional, așteptată la Chișinău
  • Marina Tauber se vrea primar al municipiului Bălţi. A depus actele pentru a fi înregistrată în calitate de candidat independent