Știrinews.24.md
1 Iunie 2023, 13:02
100

Un respiro pentru Chișinău: Restricțiile de circulație, ridicate, la moment. Toate delegațiile se află la Bulboaca

Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE) informează că, la această oră, restricțiile de circulație au fost ridicate în Chișinău. La moment, toate delegațiile se află la Bulboaca.

„Restricțiile vor fi reinstalate gradual, odată cu finalizarea Summitului.

Unele delegații vor părăsi Republica Moldova astăzi, iar o parte din oficiali va rămâne în țară pentru a participa la întrevederile bilaterale de mâine.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.

GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale”, se arată în comunicat.

Delegații din țările UE și nu doar au fost întâmpinați pe covorul roșu de la Castel Mimi, de către președinta Maia Sandu în cadrul celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, găzduit de Moldova. La moment, are loc deschiderea sesiunii plenare din cadrul Summitului CPE.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns la Castelul Mimi, unde are loc Summitul CPE. Oficialul a fost întâmpinat de președinta Maia Sandu.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Secuirtate, Josep Borrell, a ajuns la Bulboaca unde are loc Summitul European. Oficialul a fost întâmpinat de președinta Maia Sandu.

Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić și prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, au ajuns la Chișinău pentru a participa la Summitul CPE, astăzi, 1 iunie.

Pentru prima dată de la izbucnirea războiului în Ucraina, Volodimir Zelenski se află în Republica Moldova. Președintele ucrainean participă la Summitul Comunității Politice Europene de astăzi, 1 iunie.

Zi istorică în Moldova. În circa o oră, delegații din țările UE și nu doar vor fi întâmpinate pe covorul roșu de la Castel Mimi, în cadrul celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, găzduit de Moldova. La eveniment și-au confirmat prezenta 48 de oficiali, printre ei președintele Franței Emmanuel Macron, președintele Germaniei, Olaf Scholz.

Delegațiile oficiale din Republica Azerbaidjan, Muntenegru și Kosovo se află deja la Chișinău, pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, care se va desfășura mâine, 1 iunie.

Și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, împreună cu Josep Borrel, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/Vicepreședintele Comisiei Europene au ajuns la Chișinău pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie.

Grupul Media pentru Știri de Securitate informează că Charles Michel, Președintele Consiliului European a ajuns la Chișinău împreună cu premierii Regatului Belgiei și Marelui Ducat al Luxemburgului, pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene.

Turcia va fi absentă de la Summitul European. Liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdoğan, care a câștigat un nou mandat de președinte, și-a anulat vizita la Chișinău în ultimul moment.

unimedia.info
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Acces limitat luni și marți, pe mai multe străzi din Chișinău: Motivul, vizita președintelui Italiei, Sergio Mattarella
  • Primul mare summit de pace pentru Ucraina. Cine participă la discuții
  • Negocierile de aderare a R. Moldova la UE vor demara pe 25 iunie. Gherasimov: Felicitări tuturor pentru acest moment istoric
  • Președintele Italiei, Sergio Mattarella, vine la Chișinău
  • O aeronavă de pe cursa Erevan-Chișinău cu mai mulți susținători ai lui Șor, redirecționată la București. Precizările autorităților
  • Șeful INTERPOL Moldova rămâne după gratii pentru o lună: Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Viorel Țentiu
  • Putin a prezentat condiţiile impuse de Rusia pentru negocierile de pace în Ucraina: Care sunt cerințele pentru încetarea focului
  • 10 procurori anticorupție și-au dat demisia pentru a evita Vettingul; PA: „Risc major pentru activitatea instituției”
  • Rușine! Jos PAS, jos Maia Sandu!” Ședința Parlamentului s-a încheiat cu scandal: 7 deputați, sancționați pentru blocarea tribunei
  • Țările UE aprobă un sprijin de 9 milioane de euro pentru modernizarea capacităților de apărare aeriană ale Republicii Moldova